6 secrete pentru a-ți ieși bune prăjiturile la cuptor

Aromele din cuptor sunt de neegalat. Mai ales atunci când prăjiturile, plăcintele, cozonacii sau pâine sunt gata și au ieșit perfecte!
  • Publicat:
6 secrete pentru a-ți ieși bune prăjiturile la cuptor
Secrete de la patiseri pentru a reuși prăjiturile și plăcintele. foto: Mădălina Drăgoi

La plăcinte înainte! La copt plăcinte însă… nu mulți viteji se arată. De ce? Din cauza fricii de eșec. Da, deși pare simplu, pentru ca o prăjitură, o plăcintă să iasă ca la carte o serie de condiții (reacții chimice) trebuie îndeplinite. Însă prin buna înțelegere a instrucțiunilor oricine poate fi un bun patiser. Ca orice alt proces, și gătitul are instrucțiuni clare. În primul rând, entuziamul și bucuria sunt necesare. Apoi o bună înțelegere a rețetei. Citiți rețeta de 2, 3 ori. Sau chiar citiți mai multe variante pentru preparatul ce doriți să-l faceți.

Respectați pașii necesari. Chiar dacă pare simplu, fiecare pas al unei rețete este bine gândit. Nu, nu veți inventa încă o dată roata dacă inversați ordinea amestescării ingredientelor. Din contră, s-ar putea să stricați rezultatul.

Prospețimea ingredientelor – secretul succesului aluaturilor

Folosiți ingredient proaspete. Gustul este dat în primul rând de prospețimea și de calitatea produselor folosite. Dacă aveți unele ingredient pentru prăjituri în cămară de ceva timp, verificați dacă sunt încă în termen de valabilitate. Și dacă au fost păstrate în condiții optime, respectând temperature, umiditatea, lumina. Folosiți întotdeauna ouă, unt, făină și alte ingrediente proaspete pentru cele mai bune rezultate.

Un pahar gradat – un prieten de încredere pentru prăjituri ca la carte

Un pahar gradat pentru măsurat este deosebit de important. Dacă nu aveți însă, puteți căuta informații referitoare la cantități. Spre exemplu, o lingură de făină albă are apropimativ 10 g, o linguriță 5 grame. Coacerea este o știință, iar la bază sunt măsurătorile precise.

Puneți ingredientele măsurate pe masa de gătit dinainte

Pregătiți ingredientele în avans. Mai ales dacă nu aveți multă experiență sau nu ați mai făcut rețeta înainte. Sau dacă gătiți cu copiii în preajmă. Măsurați și pregătiți toate ingredientele înainte de a începe să coaceți. Acest lucru include cernerea ingredientelor uscate, înmuierea untului. Pentru rezultate bune, ouăle trebuie să aibă temperatura camerei.

Mixer, hârtie de copt – de mare folos

Verificați dacă aveți instrumentele necesare: mixer classic sau tel de bătut albuș etc. Hârtia de copt – un ajutor de neprețuit. În trecut, tăvile se tapetau cu făină, ulei sau unt sau chiar untură. Astăzi, este atât de simplu să coci fără stresul că prăjitura se va lipi.

Cuptorul tău cum coace?

50% din reușita coacereii unui aluat este dată de cuptor. Și setarea la temperaturile optime. Unele aluaturi – precum cel de eclere sau bezelele necesită un cuptor cu temperatură strict controlată. Cuptoarele cu gaz au neajunsul de a nu putea controla temperatura. Așadar, ai în vedere atunci când alegi o rețetă să poți coace la focul potrivit. Important este și locul în care amplasezi tava în cuptor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân