Plăcintă cu telemea – rețetă rapidă, fără drojdie, fără zahăr

Am testat o rețetă simplă de plăcintă sărată cu telemea și aluat fără drojdie. Puteți folosi și alt tip de brânză.
  • Publicat:
Plăcintă cu telemea - rețetă rapidă, fără drojdie, fără zahăr
Plăcintă cu telemea, rețetă fără drojdie, fără zahăr, foto Mădălina Drăgoi

Mai ales când este frig afară, simțim nevoia de ceva bun, proaspăt scos din cuptor. Și dacă sunteți fani brânză, de ce să nu faceți propria plăcintă cu brânză în confortul propriului domiciliu? Este mai simplu decât crezi, și nu ai nevoie de drojdie sau de calități extraordinare de bucătar. Așadar, sunteți gata să faceți prima plăcintă cu telemea din viața voastră?

Noi am testat rețeta și nu doar că rezultatul a fost delicios ci și procesul de gătire a fost relaxant. Să faci un aluat cu mâna ta este ”vindecător”.

Ce ingrediente sunt necesare atunci când vrei să pregătești plăcintă cu telemea?

Atunci când mergi la cumpărături pune pe listă și aceste ingrediente: făină albă, brânză telemea (tu hotărăști cât de sărată sau ce procent de grăsime va avea telemeaua), unt, hârtie de copt, ou, chimen.

Plăcintă cu telemea – rețetă fără drojdie, fără zahăr

Ingrediente:

  • O cană de făină
  • 75 grame de unt rece
  • 2 lingurițe de oțet
  • Un praf de sare
  • 5, 6 linguri de apă
  • 300 g telemea
  • Un ou
  • Chimen (opțional)

Mod de preparare:

Într-un castron, se pune făina albă și untul tăiat cubulețe. Cu buricul degetelor se amestecă până apare textura de ”nisip”. Apoi se adaugă oțetul, și apa și se frământă până se formează aluatul. Dacă este prea moale mai adaugați făină. Se lasă minimum 30 minute la frigider. Apoi se întinde într-o foaie cât mai subțire. Se umple cu brânza telemea, iar marginile aluatului se întorc în interior, peste brânză. Se unge cu ou, se pot presăra semințe de chimen. Într-o tavă peste care s-a pus o hârtie de copt, se pun plăcintele *nouă ne-au ieșit două precum cele din imagine. Se introduce tava în cuptorul încins la 220 grade Celsius, și se coc circa 35, 40 minute la 200 grade. Testul cu scobitoarea este de ajutor pentru a verifica dacă aluatul s-a copt. Plăcinta cu telemea se poate consuma alături de o salată din frunze și legume proaspete. Poftă bună”

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”