6 ceaiuri care ard grăsimea de pe burtă, șolduri și coapse

Ceaiurile conțin în mod natural antioxidanți diferiți și compuși asociați beneficiilor pentru sănătate, iar unele dintre ele ard grăsimea de pe burtă, șolduri și coapse.
  • Publicat:
6 ceaiuri care ard grăsimea de pe burtă, șolduri și coapse
Foto: shutterstock

Procesul de slăbire este o adevărată provocare, mai ales când vrei să slăbești „țintit”, adică să arzi grăsimea de pe burtă, șolduri și coapse. Grăsimea este diferit distribuită în corp, iar grăsimea de pe abdomen, de exemplu, poartă numele de grăsime viscerală, una dintre cele mai periculoase din corp, pentru că poate crește riscul de boli cardiovasculare și diabet.

Nu există un singur aliment care să vină de hac grăsimii abdominale, dar unele dintre ele conțin compuși, vitamine și nutrienți despre care studiile susțin că ajută la arderea acesteia, mai ales dacă sunt integrate într-o dietă echilibrată.

Același lucru se spune și despre consumul de ceaiuri. Ceaiurile conțin în mod natural antioxidanți diferiți și compuși asociați beneficiilor pentru sănătate, iar unele dintre ele ard grăsimea de pe burtă, șolduri și coapse

Ceaiul verde arde grăsimea de pe burtă, șolduri și coapse

Ceaiul verde este unul dintre cel mai bine cotate ceaiuri atunci când vine vorba de arderea grăsimii abdominale. Potrivit unui studiu recent publicat în 2022 în International Journal of Environmental Research and Public Health, participanții care au consumat o cantitate generoasă de ceai verde, iar aici vorbim de patru sau mai multe căni pe zi, aveau un risc redus cu 44% de a dezvolta obezitate abdominală comparativ participanților care nu consumau niciun fel de ceai.

Un studiu mai vechi din 2008 publicat în Physiology & Behavior arată că participanții obezi care consumau ceai verde cu regularitate reușeau, iar un studiu din 2009 publicat în The Journal of Nutrition arată că în urma consumului de catechine, un antioxidant care se regăsește în frunzele de ceai verde, ajută la reducerea grăsimii abdominale, mai ales dacă faci și sport.

Ceaiul Oolong

Un alt ceai despre care s-a demonstrat că ajută la arderea grăsimii abdominale este ceaiul oolong, care provine tot din frunzele de ceai verde și negru, dar care sunt parțial oxidate și uscate. Cercetările arată că acest ceai conține polifenoli asociați accelerării metabolismului și reducerii grăsimii abdominale. Un studiu din 2020 condus de Universitatea din Tsukuba arată că ceaiul oolong crește descompunerea grăsimii cu până la 20% și continuă să facă asta chiar și în timpul somnului.

Ceaiul negru

Ceaiul negru este asociat scăderii în greutate și reducerii grăsimii viscerale. Un raport publicat în 2016 în jurnalul Molecules arată că polifenolii care se regăsesc în ceaiul negru au proprietăți anti-obezitate și ajută la reducerea greutății corporale și a grăsimii viscerale. Participanții unui studiu din 2014 din Food & Function care au băut trei căni de ceai negru în fiecare zi, timp de trei luni, au observat o scădere în greutate și chiar privind circumferința taliei.

Ceaiul alb

Am menționat până acum grupele majore de ceai care ajută la slăbit, iar cel de-al patrulea este chiar ceaiul alb, cunoscut și ca fiind cel mai delicat și mai puțin procesat tip de ceai. Similar ceaiului verde și oolong, ceaiul alb ajută la accelerarea metabolismului și crește oxidarea grăsimii. Un raport publicat în 2023 în Food Safety & Health a concluzionat că ceaiul alb are beneficii privind scăderea în greutate și reducerea grăsimii viscerale.

Ceaiul Pu-erh

Acesta este un tip de ceai negru chinezesc și fermentat care a fost asociat de-a lungul anilor cu scăderea în greutate și reducerea grăsimii abdominale. Un studiu publicat în Phytotherapy Research arată că bărbații cu sindrom metabolic care au consumat ceai pu-erh aveau un indice de masă corporală redus. Un alt studiu din Nutrition Research arată că extractul de pu-erh ajută la reducerea greutății, indicelui de masă corporală și grăsimii viscerale.

Surse:

  • https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0031938407004003?via%3Dihub
  • https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S002231662206641X?via%3Dihub
  • https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0022316622009798?via%3Dihub
  • https://www.mdpi.com/2072-6643/12/12/3671
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6273558/
  • https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25031332/
  • https://pubs.rsc.org/en/content/articlelanding/2014/FO/C4FO00209A
  • https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1002/efd2.89
  • https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/ptr.5111
  • https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0271531711000923?via%3Dihub
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân