5 moduri ingenioase în care îți poți menține greutatea constantă, fără efectul yo-yo al dietelor

  • Publicat:
5 moduri ingenioase în care îți poți menține greutatea constantă, fără efectul yo-yo al dietelor

Iată 5 modalități ingenioase de a-ți menține greutatea constantă pentru totdeauna (fără efectul yo-yo al dietelor). O nouă versiune mai slabă și mai energică a ta este la doar o scurtă lectură distanță, deci pune-te pe treabă!

Fă ajustări la o singură masă

Primul pas este să alegi un moment specific din ziua ta pentru a începe să faci schimbări treptate. Ar putea fi chiar micul dejun: renunță la cereale cu zahăr sau la delicioasa prăjitură pe care o iei de la cafenea în fiecare dimineață. În schimb, încearcă să mănânci pâine integrală cu unt de arahide. Construiește de acolo – dar dă-ți timp pentru schimbare. Ia-ți un interval realist. De un an, să zicem, în care să îți schimbi obiceiurile nesănătoase. Nu va fi ușor, dar va merita cu prisosință. 

Învață să recunoști ingredientele

Probabil deja verifici tabelele nutriționale pentru numărul de calorii, dar probabil nu te uiți cu atenție la lista de ingrediente a unui aliment. Aceste informații îți pot oferi mult mai multe detalii despre un produs (și dacă se potrivește noului tău stil de viață sănătos) decât statisticile nutriționale. Limitează-te la alimente cu maximum cinci ingrediente. Ar trebui să înțelegi, de asemenea, că ingredientele sunt enumerate în ordine de la cele mai mari la cele mai mici cantități. De exemplu, dacă zahărul este primul ingredient, este un aliment bogat în zahăr. De asemenea, dacă ingredientele „sănătoase” promovate pe partea din față a pachetului sunt enumerate la sfârșit, atunci nu primești mult din ele. Un motiv în plus să te uiți întotdeauna la lista de ingrediente în combinație cu tabelul nutrițional.

Află mai multe despre zahăr

Zahărul este probabil unul dintre cele mai mari obstacole atunci când vine vorba de a mânca sănătos. De la sosul de roșii la aromele pentru mâncăruri, dressing-ul pentru salate și iaurturile „sănătoase”, toate sunt pline de zahăr rafinat. Găsește cantitatea de zahăr de pe etichetă și împarte-o la patru. Asta înseamnă câte lingurițe sunt într-o porție. Orice conține mai mult de două lingurițe pe porție ar trebui să rămână pe raft.

Nu renunța la alimentația sănătoasă când ești cu prietenii

Blestemul existenței oricărui mâncăcios este o seară petrecută cu prietenii care comandă tot ce este prăjit. Dar ieșitul la masă nu trebuie să însemne abandonarea modului tău de a aprecia nutriția, deoarece multe meniuri includ opțiuni mai sănătoase. Uneori, acest lucru ar putea însemna alegerea unei variante mai bune pentru tine în locul celei ideale. Pentru a face alegerea corectă, încearcă să te acomodezi treptat cu o decizie. În loc să iei imediat meniul, așază-te mai întâi, discută cu prietenii tăi și relaxează-te. Când ești într-o stare mai calmă și te sincronizezi cu corpul tău, poți descoperi de fapt ce-ți dorești cu adevărat să mănânci.

Nu te priva de absolut toate lucrurile care îți plac doar pentru că sunt nesănătoase

Asta este important. Cei mai mulți experți în nutriție îți vor spune că singura modalitate prin care vei avea succes în noua ta abordare alimentară este dacă ești fericit cu ceea ce mănânci. Deci, dacă există un aliment nesănătos care îți aduce o bucurie atât de mare încât nu îți poți imagina viața fără el, continuă să-l consumi. Un pic de junk food din când în când nu te va omorî și nu ar trebui să deraieze un stil de viață altfel sănătos. Nu te simți vinovat, pentru că dacă faci asta îl vei înghiți înainte să-l savurezi și apoi vei ajunge să mai ceri. Ia o porție mică și bucură-te pe îndelete. 

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân