5 alimente care se strică foarte repede chiar și dacă stau la frigider

  • Publicat:
5 alimente care se strică foarte repede chiar și dacă stau la frigider

Doar pentru că pui ceva în frigider nu înseamnă că va rămâne comestibil foarte mult timp. Și cât de dezamăgitor este să descoperi că șunca pe care ai cumpărat-o acum doar câteva zile s-a stricat deja!

Pentru a evita acest lucru, iată doar câteva din alimentele care se alterează foarte repede, chiar și ținute la frigider:

Mezeluri feliate

Mai ales cele vrac rezistă doar aproximativ 3 zile în frigider, iar mezelurile ambalate în vid, până la 5 zile (după ce le deschizi). Deci, dacă le cumperi în mod constant pentru sandvișuri, ai în vedere că din a patra zi deja pui sănătatea ta și a familiei tale în pericol dacă le mai consumi. 

Dacă ai luat o cantitate prea mare, ce știi că nu vei consuma poți congela. Oricum, mezelurile procesate, precum șunca, salamul, baconul sunt bogate în grăsimi și sare, așa că încearcă să limitezi consumul lor. 

Pepene roșu tăiat

Cheia pentru a prelungi durata de viață a unui pepene roșu este să nu-l tai până când nu ești gata să-l consumi în următoarele câteva zile. În forma sa întreagă, pepenele roșu are o durată de viață lungă în frigider, dar odată tăiat devine foarte perisabil. După ce este feliat, apa se pierde din pulpă, la fel și aroma și dulceața.

Un pepene roșu întreg copt în magazin îl poți ține timp de până la câteva săptămâni, iar pentru a păstra gustul bucăților tăiate, păstrează-le într-un recipient ermetic și consumă fructul în trei-patru zile.

Ouă fierte tari

În timp ce nu trebuie să îți faci prea multe griji în legătură cu ouăle crude, cele fierte tari ar trebui consumate într-o săptămână de la depozitare în frigider.

Ouăle fierte tari pot adăposti bacterii precum salmonella sau listeria dacă oul nu este gătit complet și, deoarece bacteriile pot trăi și pe coajă, se recomandă eliminarea ouălor cu coji crăpate înainte de consum.

Pește la conservă

O conservă de ton sau pește nedeschisă are o durată de viață destul de lungă, de până la câțiva ani, dar o conservă deschisă este o altă poveste.

Odată ce deschizi conserva, expui peștele la aer, bacterii și reacții enzimatice, astfel că durata de conservare scade semnificativ la doar câteva zile. Orice produs sau borcan deschis, cum ar fi sosul de paste, are o durată de conservare redusă din aceleași motive, deși durata de conservare poate varia în funcție de aciditatea produsului. De exemplu, alimentele conservate în oțet au câteva zile în plus față de cele în ulei.

Varză kale

Tulpinile de varză kale vor rezista aproximativ trei zile în frigider. Este recomandat să le ții într-un pahar cu apă, astfel încât să rămână proaspete. Majoritatea oamenilor o țin în sertarul de fructe și legume, dar aici începe să se înmoaie și să își piardă rapid prospețimea pentru că îi lipsește umiditatea adecvată.

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân