5 alimente care îți îmbunătățesc dispoziția

  • Publicat:
5 alimente care îți îmbunătățesc dispoziția

Sunt alimente care au o influență importantă asupra felului în care te simți. La nivel emoțional, acestea afectează profund starea de spirit. Atunci când suntem fericiți, acest lucru  influențează în mod pozitiv fiecare aspect al vieții noastre, ceea ce va duce la o serie de beneficii pentru sănătate.

Iată cinci alimente pe care să le consumi în mod regulat pentru o dispoziție excelentă:

Pește

Peștele este destul de sus pe lista cu alimente sănătoase. Creierul nostru are nevoie de omega-3, iar aceasta se găsește cel mai ușor în peștii grași precum somonul, tonul, sardinele și anșoa. Omega-3 sunt acizi grași esențiali pe care organismul nostru nu îi poate produce singur; aceștia modifică nivelurile de serotonină și dopamină din creier. Acestea sunt substanțele chimice care te fac să te simți bine, ajutându-te să fii calm, relaxat și optimist. Dacă nu îți place peștele, ia un supliment zilnic de ulei de pește și vezi cum te simți după câteva săptămâni.

Banane

Bananele sunt o sursă excelentă de vitamine și minerale importante, cum ar fi potasiul, fosforul și fierul și conțin, de asemenea, aminoacidul triptofan, care luptă împotriva anxietății, depresiei și insomniei. Triptofanul este transformat în serotonină, care îți îmbunătățește starea de spirit și te ajută să dormi profund. Încearcă să adaugi felii de banană la micul dejun, să consumi o ca gustare, să adaugi una într-un smoothie sau să faci înghețată de banane.

Linte

Lintea este bogată în acid folic, care ajută în lupta împotriva depresiei. Deoarece lintea este o sursă de carbohidrați complecși cu indice glicemic scăzut, oferă energie de lungă durată și crește nivelul de serotonină, dar și pe cel de fier, care reduce oboseala. Lintea uscată este ieftină și poate fi adăugată cu ușurință în tocane, supe sau curry-uri, iar cu cea de la conservă poți face salate delicioase.

Ciocolată neagră

Consumul de ciocolată neagră poate ajuta la reducerea hormonilor de stres și determină creierul să elibereze endorfine și să crească nivelurile de serotonină. Asigură-te că alegi o ciocolată neagră de înaltă calitate, cu cel puți 70% cacao, așază-te confortabil și savureaz-o pe îndelete.

Legume cu frunze verzi

Verdețurile cu frunze, precum spanacul, salata sau broccoli sunt surse excelente de vitamina B. Nivelurile scăzute de vitamina B pot duce la depresie și pot împiedica producția de serotonină. Poți să integrezi mai multe verdețuri cu frunze în dietă prin:

  • Adăugarea unei porții suplimentare la mesele principale;
  • Mascharea lor în rețetele preferate ale familiei;
  • Consumul unui smoothie verde ca gustare revigorantă;
  • Începerea meselor cu un aperitiv pe bază de salată.

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân