4 alimente care îți îmbunătățesc vederea

  • Publicat:
4 alimente care îți îmbunătățesc vederea

Ai grijă de ochii tăi în multe feluri – îi protejezi de razele UV nocive cu ochelari de soare, iei pauze de la ecran pentru a evita oboseala ochilor și faci exerciții pentru a reduce riscul de afecțiuni legate de problemele de vedere, cum ar fi diabetul de tip 2 și tensiunea arterială ridicată. Dar ceea ce pui în farfurie poate, de asemenea, să susțină sănătatea ochilor.

Multe vitamine și minerale joacă un rol în protejarea vederii tale și în prevenirea bolilor oculare, cum ar fi cataracta și degenerescența maculară legată de vârstă. Da, deja știi că morcovii sunt excelenți pentru vedere, dar la fel sunt și aceste alimente surprinzător de prietenoase cu ochii.

Varza kale

Această legumă cu frunze verzi este o sursă excelentă de luteină și zeaxantină, fitonutrienți care ajută la protejarea ochilor de efectele nocive ale soarelui și ale luminii artificiale. Cercetările arată că aceștia pot reduce, de asemenea, riscul de boli oculare cronice, cum ar fi cataracta și degenerescența maculară legată de vârstă.

Lămâi și lime

Vitamina C din aceste fructe citrice reduce riscul de cataractă și alte probleme de vedere, ajutând la menținerea vaselor de sânge sănătoase în și în jurul ochilor și poate proteja, de asemenea, pielea din jurul ochilor de radicalii liberi care pot deteriora țesuturile.

Arahide

Aceste legume crocante sunt pline de vitamina E, care ajută la prevenirea descompunerii țesutului ocular și, în consecință, poate reduce riscul de probleme de vedere și boli oculare. Arahidele conțin, de asemenea, grăsimi sănătoase, de care organismul tău are nevoie pentru a absorbi nutrienții esențiali pentru ochi, cum ar fi luteina și zeaxantina.

Stridii

Zincul este crucial pentru sănătatea ochilor și nu există o sursă mai bună a acestui mineral decât stridiile. O singură stridie furnizează aproape 100% din doza zilnică recomandată de zinc pentru o femeie. Zincul ajută, de asemenea, la transportul de la ficat la ochi a vitaminei A, un alt nutrient esențial pentru vedere.

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân