10 alimente pe care să nu le mănânci niciodată pe stomacul gol

Din păcate, nu sunt deloc bune pe stomacul gol! Iată care sunt cele 10 alimente pe care să nu le mănânci niciodată pe stomacul gol.
  • Publicat:
10 alimente pe care să nu le mănânci niciodată pe stomacul gol
Foto: shutterstock

Probabil vei fi surprins când vei citi următoarea listă, iar asta pentru că multe dintre alimentele despre care vei citi sunt sănătoase și, cu siguranță, obișnuiai să crezi că sunt bune pe stomacul gol. Dar află că lucrurile nu stau chiar așa. Iaurtul, cafeaua, sucul de portocale, acestea sunt, probabil, printre alimentele pe care obișnuiești să le consumi la micul dejun. Din păcate, nu sunt deloc bune pe stomacul gol! Iată care sunt cele 10 alimente pe care să nu le mănânci niciodată pe stomacul gol.

Produse de patiserie

Alimentele care conțin drojdie nu se consumă pe stomacul gol, iar asta pentru că ele pot produce flatulențe. Cel mai probabil, pentru micul dejun, ești tentat să te oprești la o patiserie.

Dulciuri

Consumul de zahăr crește nivelul insulinei, care poate lua prin surprindere pancreasul încă de la prima oră. Imaginează-ți că organismul abia se trezește și îl supui la un efort major încă de la prima masă. Dacă o ții tot așa poți face diabet.

Iaurt și alte produse lactate fermentate

Dacă mănânci iaurt pe stomacul gol, acidul hidrocloric format în stomac distruge bacteriile acidului lactic. În felul acesta produsele lactate nu au beneficii prea mari pentru organism dacă le consumi la micul dejun.

Pere

Fibrele care se regăsesc în pere pot produce leziuni la nivelul membranei mucoase care este destul de delicată atunci când ai stomacul gol.

Roșii

Roșiile conțin cantități mari de acid tanic care produce și mai multă aciditate în stomac. Astfel, poți ajunge să te confrunți cu ulcere gastrice.

Castraveți și alte legume verzi

Legumele crude sunt surse bogate de aminoacizi. Cu toate astea, pot produce arsuri, flatulență și dureri abdominale, mai ales dacă sunt consumate pe stomacul gol.

Bananele

Dacă mănânci banane pe stomacul gol vei crește cantitatea de magneziu din sânge, lucru care-ți poate afecta inima.

Condimentele

Alimentele picante și condimentate pot produce iritații la nivelul mucoasei gastrice și pot crește producția de acid din stomac. Acestea contribuie la apariția tulburărilor sistemului digestiv.

Băuturi carbogazoase reci

Băuturile carbogazoase consumate dimineața pe stomacul gol pot distruge membranele mucoase și pot reduce suplimentarea sangvină către stomac. Ca rezultat, alimentele se digeră mai încet.

Citrice

Citricele sunt bogate în acizi, iar atunci când sunt consumate pe stomacul gol pot produce arsuri și pot crește riscul de gastrită și ulcere.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân