Plante aromate in slujba gustului si nu numai

Mentolul substanta care se afla in menta, actioneaza ca decongestionant nazal, dar si ca expectorant.
  • Publicat:
Plante aromate in slujba gustului si nu numai
no title

Plantele aromate fac toti banii in orice preparat culinar. De multe ori insa acestea nu doar condimenteaza o mancare buna. Pot sa amelioreze simptomele anumitor boli si chiar sa grabeasca vindecarea. Iata 4 dintre cele mai bune ierburi aromate pentru o sanatate de fier.

Menta vindeca gripa

Mentolul pe care il contine aceasta planta actioneaza ca decongestionant nazal, dar si ca expectorant. Astfel, poate calma tusea si rinitele alergice
si grabeste vindecarea racelilor sau a gripelor. In afara de ceaiul sau decoctul de menta, incercati sa puneti 3 picaturi de ulei esential in apa fiarta.
Apoi inhalati aburul.

Lavanda reduce infectiile urinare

Infectiile urinare sunt deseori cauzate de E-coli, mi­croorganisme care se gasesc in mod normal in apa­ratul digestiv si care migreaza in tractul urinar. Lavanda are actiune antimicrobiana si, in acelasi timp, combate durerea si inflamatia.

Daca suferiti de infectii urinare dese, adaugati 5 picaturi de ulei esential de lavanda intr-o cada cu apa fierbinte.

Busuioc impotriva inflamatiilor

Aceasta planta cu gust dulce-inte­pator actioneaza asemenea aspirinei. Ea blocheaza enzimele care pot agrava artrita si bolile inflamatorii.

Ca sa va bucurati la maximum de aroma busuiocului, il pasati bine cu mixerul, apoi adaugati ulei de masline extravirgin. Acest sos este bun in orice salata.

Rozmarin – curata ficatul

Savantii francezi au observat ca rozmarinul ajuta enzimele din ficat sa elibereze mai rapid toxinele existente in acest organ esential. Asa ca folositi-l din abundenta.

Rozmarinul pisat se poate freca cu ulei de masline si este un condiment perfect pentru mancarea de cartofi. Da o savoare extraodinara preparatelor din carne la cuptor.

Citeste si Trei plante minune: urzicile, ginsengul si ciuperca lui Dumnezeu

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”