Cuburi de ciocolată cu alune

Ingrediente pentru 25 de bucăţi: 100 g de cacao, 200 g de ciocolată neagră de menaj, 175 g de alune neprăjite şi nesărate, 4 ouă, 100 g unt, 100 g zahăr, 75 g făină, 25 g cacao, o linguriţă de praf de copt
  • Publicat:
Cuburi de ciocolată cu alune

Ingrediente pentru 25 de bucăţi: 100 g de cacao, 200 g de ciocolată neagră de menaj, 175 g de alune neprăjite şi nesărate, 4 ouă, 100 g unt, 100 g zahăr, 75 g făină, 25 g cacao, o linguriţă de praf de copt

Mod de preparare: Ciocolata de menaj se taie în bucăţi şi se topeşte în apă fierbinte. Alunele se macină bine. Se iau albuşurile de la ou şi se bat. Untul şi zahărul se mixează cu gălbenuşurile până nu se mai simte zahărul.

Într-un alt bol, se mixează făina, cacaoa, nucile pisate, praful de copt. La final se adaugă albuşurile. Totul se pune într-o formă, în hârtie de copt şi se dă la cuptor preîncălzit la 160 de grade Celsius timp de 25 de minute.

După ce se răceşte, se taie bucăţi de 4X4 cm care se dau prin cacao, restul de ciocolată menajeră rămas şi restul de alune.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult
Sorbet de zmeură
Sorbet de zmeură
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: