Batalia dintre sexe cand vine vorba de slabit

Grasimea este aceeasi, dar este distribuita diferit.
  • Publicat:
Batalia dintre sexe cand vine vorba de slabit
Batalia dintre sexe cand vine vorba de slabit

Cand vine vorba de slabit, se pare ca barbatii si femeile sunt de pe planete diferite. Dar face sexul intr-adevar diferenta in abilitatea de a pierde si de a-ti mentine greutatea? Citeste in continuare si vei afla raspunsul atat din punct de vedere biologic, cat si comportamental.

Este mai usor pentru barbati sa slabeasca?
De cele mai multe ori, da. In primul rand, pentru ca barbatii au mai mult testosteron, care face doua lucruri: sustine o masa musculara mai mare si creste mai repede volumul acesteia prin exercitii. Iar asta nu inseamna decat un consum mai mare de calorii.

In plus, femeile prezinta efectul yo-yo in mod biologic. Sarcina, spre exemplu este un factor al efectului yo-yo pentru ca pe parcursul celor noua luni cresterea in greutate este normala, dupa care urmeaza lupta pentru reobtinerea grautatii initiale. Modificarile hormonale lunare, de asemenea, pot influenta apetitul.

Barbatii si femeile acumuleaza tipuri diferite de grasimi?
Grasimea este aceeasi, dar este distribuita diferit. Barbatii au de obicei grasime pe burta, in jurul taliei, in timp ce femeile tind sa acumuleze grasime pe solduri, coapse si fese.

Cine pierde din greutate mai greu?
Grasimea de pe burta, comuna in randul barbatilor, este de fapt prima zona de actiune a exercitiilor. Asadar, primele schimbari se vor vedea in cazul grasimii abdominale.

Grasimea din partea de jos a corpului se depoziteaza de obicei in timpul sarcinii, ea fiind menita sa ajute la nastere. Exista hormoni feminini care au ca tinta exact acumularea de grasime in aceasta zona.

Barbatii si femeile mananca diferit?

In general, femeile consuma mai multe fructe si legume decat barbatii. Dar cand vine vorba de rasfat, femeile cauta produsele dulci/grase – inghetata, prajituri, bomboane, ciocolata, in timp ce barbatii cauta savoarea alimentelor sarate/grase – pizza, hamburgeri.

Cine isi mentine greutatea mai usor?

Atat barbatii, cat si femeile se lupta din greu pentru a-si mentine greutatea pe termen lung. Si se pare ca strategiile pentru controlul greutatii pe termen lung au aceleasi afecte in cazul ambelor sexe.

Tu crezi ca barbatii slabesc mai usor decat femeile?

Citeste si Slabim si ne ingrasam din cauza barbatilor
Burn, baby, burn!

Urmărește CSID.ro pe Google News
O noua imagine pentru Pasta d’oro Extra
O noua imagine pentru Pasta d’oro Extra
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”