Alege calea spre o viata sanatoasa!

Ambalarea si depozitarea laptelui este foarte importanta, iar UHT este marca sinonima cu siguranta acestuia.
  • Publicat:
Alege calea spre o viata sanatoasa!
Alege calea spre o viata sanatoasa!

Relatia dintre om si lapte a fost dintotdeauna speciala si asa va ramane, oricat de ciudate ni s-au parut rezultatele acelui studiu care a lansat ipoteza ca laptele ar putea provoca paradoxal osteoporoza, afectiune de care erau feriti pana atunci tocmai prietenii lactatelor. Laptele este considerat hrana vietii, iar includerea lactatelor in dieta nu are cum sa dauneze. Trebuie doar sa alegem formulele sigure!

Laptele contine proteine, grasimi, carbohidrati, calciu, colesterol, vitamina A si vitamina D. Toate aceste elemente sunt necesare bunei functionari a organismului. Din cauza perisabilitatii sale, laptele trebuie consumat imediat.

Daca nu ar exista metode pentru ambalarea si pastrarea calitatilor laptelui intacte pentru mai mult timp, acest fapt ar avea implicatii  dezastruoase asupra sanatatii, alimentatiei populatiei si a economiei.

Tehnologia aseptica este considerata drept cea mai importanta inovatie a secolului al XX-lea din domeniul alimentar, iar beneficiile laptelui UHT in ambalaj Tetra Pak sunt recunoscute peste tot in lume, fiind sinonime cu siguranta alimentara si nutritia sanatoasa.

Ce inseamna UHT?

UHT se refera la ultrapasteurizarea laptelui prin incalzirea rapida la o temperatura cuprinsa intre 135 si 150 de grade C. Dupa doar cele 2-4 secunde de ultrapasteurizare, valoarea nutritiva ramane neschimbata, ceea ce nu se poate spune despre laptele fiert acasa timp de cel putin 15 minute.
  
Intregul proces tehnologic are loc intr-un sistem aseptic, pentru a impiedica recontaminarea produsului. In absenta microorganismelor si ambalat aseptic, laptele UHT isi pastreaza neschimbate gustul si consistenta pana la 3 luni, fara sa aiba nevoie de refrigerare, iar dupa ce cutia a fost deschisa, se pastreaza la rece, ca un lapte obisnuit, avand un termen de garantie de 3-4 zile.

Dezechilibre emotionale. Persoanele cu exces ponderal sunt lipsite de incredere in sine sau isi ascund nevoile afective in spatele ingerarii nejustificate a alimentelor.

Identificarea motivelor pentru care mancam poate fi de un real folos. Recurgerea la ajutor specializat Un nutritionist va identifica greselile alimentare anterioare si va organiza un program individualizat fiecarei persoane in parte.

In fiecare zi se poate bea o cafea sau un ceai verde/negru, fara zahar (eventual cu indulcitor).

Citeste si Laptele, sursa de hrana si de controverse
                  Mai mult, mai bine

Foto: SHUTTERSTOCK

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cat de important este micul-dejun?
Cat de important este micul-dejun?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”