Tu ce scuză ai să nu faci mişcare?

Eu am vreo trei: că-s răcită, că n-am timp şi că n-am bani. Şi, rând pe rând, Şerban - antrenorul care ne aleargă până spunem Piua în cadrul programului de o lună numit Slăbeşte cu Şerban - mi le-a demontat fără prea mari eforturi.
02.04.2015
Tu ce scuză ai să nu faci mişcare?

Eu am vreo trei:  că-s răcită, că n-am timp şi că n-am bani.
Şi, rând pe rând, Şerban – antrenorul care ne aleargă până spunem Piua în cadrul programului de o lună numit Slăbeşte cu Şerban – mi le-a demontat fără prea mari eforturi.

Unu la mână – răceala nu e motiv să tragi chiulul la sală

Exerciţiile cardio solicită organismul, e drept, însă în acelaşi timp te fac să transpiri, lucru care nu poate decât să ajute corpul să elimine toxinele.

Prin urmare, câteva ture de alergare, o serie de 20 de genuflexiuni, fandări, flotări şi câteva abdomene sunt întocmai ce ai nevoie. Dacă nu ştii cum se execută corect, ţi-am pregătit AICI o serie de filmuleţe care te vor ajuta.

Ai grijă doar să nu ieşi transpirată de la sală în vântul primăvăratic, îmbracă-te bine şi fă-ţi o supă fierbinte de pui sau un ceai îndulcit cu miere. În câteva zile eşti ca nouă!

Timpul – acest ţap ispăşitor al tuturor relelor

Îl băgăm la înaintare când nu mâncăm sănătos dar, mai ales, atunci când vine vorba de mişcare – TIMPUL. De câte ori nu ai auzit placa asta: “Nu am timp, trebuie să termin cutare lucru sau să ajung nu ştiu unde…”, “E prea târziu”,  „Nu o să mai am timp de nimic” etc.?

Şi, totuşi, acea oră în care să laşi totul deoparte pentru binele tău nu e deloc o pierdere. Gândeşte-te că pierzi zilnic mai mult timp stând în repaos în mijloacele de transport în comun. Aşa că acea oră petrecută la sala de sport e o investiţie pentru tine, pentru corpul tău, pentru sănătatea ta pe termen lung.

Nu cred că emisiunea preferată sau cumpărăturile în mall sunt mai importante decât aspectul subliniat mai sus. Am dreptate?

Eternul “Nu am bani” – bani pentru ce?

Cunosc multe persoane care evită să meargă la sală din cauza preţului abonamentelor sau pentru că nu au echipament adecvat.

Să fim serioşi! Există atât de multe săli de sport şi atât de multe oferte accesibile încât scuza asta e chiar penibilă. Iar în ceea ce priveşte echipamentul eu sunt cea mai în măsură să te contrazic.

O pereche de pantaloni sport, tenişi şi un tricou te ajung maximum  vreo trei mese la cantina unde serveşti prânzul.

Tu ce scuze ai să nu faci mişcare?

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic informații despre diverse afecțiuni, alimentație, ... citește mai mult
Recomandare video
Dr. Raluca Oprea: dieta echilibrată, primul pas în tratamentul ficatului gras