Câte ore de sport trebuie să faci pentru a fi sănătos?

Probabil te întrebi câte ore de sport trebuie să faci pentru a fi sănătos, iar răspunsul ar împăca pe toată lumea, chiar și persoanele sedentare.
  • Publicat:
Câte ore de sport trebuie să faci pentru a fi sănătos?
Foto: envato

În fiecare zi suntem bombardați de informații care ne sugerează cum să fim mai sănătoși, cum să fim mai în formă sau cum să ne menținem, iar toate acestea pot crea de cele mai multe ori frustrări și confuzii. În plus, dacă analizăm ce înseamnă „a fi sănătos”, acest lucru diferă de la un individ la altul, mai ales că este esențial să facem și o vizită medicului pentru că în funcție de rezultatele analizelor putem face cele mai bune alegeri pentru noi. Probabil te întrebi câte ore de sport trebuie să faci pentru a fi sănătos, iar răspunsul ar împăca pe toată lumea, chiar și persoanele sedentare.

În mod normal, atunci când vorbim de activitatea fizică zilnică, ideal este să combinăm activitatea moderată cu cea viguroasă. Asta înseamnă să adăugăm în rutina noastră și exerciții cu greutăți, astfel încât să putem întări musculatura și oasele.

Potrivit Physical Activity Guidelines for Americans, un adult ar trebui să facă în medie cel puțin 150 de minute de exerciții intensitate moderată pe săptămână (adică 2.5 ore pe zi) sau 75 de minute de exerciții aerobe pe săptămână plus două zile în care să se integreze și antrenamentele cu greutăți.

Dacă ți se pare prea mult, poți adopta următoarea strategie: poți face cinci sesiuni de cardio de câte 30 de minute pe săptămână, iar astfel bifezi cele 150 de minute necesare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân