Câte calorii poți arde dacă faci antrenamente cu greutăți?

Surprinzător, caloriile pot fi arse după o serie de antrenamente cu greutăți. Dar câte calorii se ard în astfel de antrenamente?
  • Publicat:
Câte calorii poți arde dacă faci antrenamente cu greutăți?
Foto: shutterstock

De cele mai multe ori, când vrem să ardem calorii ne gândim că cea mai bună modalitate este de a face antrenamente cardio. Surprinzător, caloriile pot fi arse după o serie de antrenamente cu greutăți. Dar câte calorii se ard în astfel de antrenamente?

Beneficiile antrenamentelor cu greutăți

Înainte de a vorbi despre numărul de calorii pe care-l putem arde atunci când ne antrenăm cu greutăți este bine să știm și care sunt beneficiile pe termen lung asupra corpului, sănătății și minții. Așadar, reamintim: oase mai puternice și mai dense, creșterea forței și a masei musculare, accelerarea metabolismului, scăderea grăsimii corporale, creșterea stabilității articulare, îmbunătățirea anduranței și a sănătății cardiovasculare, dar și creșterea stimei de sine.

Atunci când ne apucăm de antrenamente cu greutăți, avem în minte câteva obiective: creșterea mase musculare, accelerarea metabolismului și arderea caloriilor.

Ardem calorii dacă facem antrenamente cu greutăți?

Cel mai probabil știi deja că antrenamentele cu greutăți ajută la creșterea masei musculare. Dacă obiectivul tău este de a scăpa de grăsimea corporală, află că nu doar antrenamentele de tip cardio te ajută în acest sens și nici nu este nevoie să renunți la ele. Antrenamentele cu greutăți stimulează creșterea masei musculare, iar cu cât mușchii cresc, cu atât crește și metaboismul, pentru că mușchii ard mai multe calorii atunci când se odihnesc decât grăsimi. În plus, pentru că antrenamentele cu greutăți necesită mai multă energie, organismul are nevoie de mai mult oxigen pentru a se recupera după antrenament. Tot acest oxigen ajută la arderea caloriilor, iar efectul poate dura mai mult de 24 de ore.

Alături de o dietă sănătoasă, accelerarea metabolică din urma antrenamentelor cu greutăți te poate ajuta să te menții în formă. Mai mult, cercetările arată că acest tip de antrenament ajută atât femeile, cât și bărbații să-și îmbunătățească compoziția corului, adică masa musculară versus grăsimea.

Câte calorii arzi dacă faci antrenamente cu greutăți?

Numărul de calorii pe care-l arzi în urma antrenamentelor cu greutăți depinde de cât de mult lucrează organismul tău. De exemplu, oamenii de știință măsoară caloriile în echivalente metabolice (MET). Mai exact, atunci când corpul se odihnește, corpul lucrează 1 MET, echivalentul a 1 calorie per kilogram din greutatea corporală per oră.

Când faci antrenamente cu greutăți, organismul lucrează undeva între 3-6 echivalente metabolice, adică pentru o persoană de 68 de kilograme asta înseamnă undeva între 200 și 400 de calorii per oră. Există totuși câțiva factori, inclusiv cât ridici și câți mușchi ai, toate influențează numărul de calorii pe care le arzi în urma antrenamentului. După o sesiune de 30 de minute, o persoană poate arde mai mult sau mai puțin de 100 de calorii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân