Cardio înainte de antrenamentul cu greutăți ajută la creșterea masei musculare

Există o cercetare nouă care sugerează că dacă faci cardio înainte de antrenamentul cu greutăți te ajută să crești masa musculară.
  • Publicat:
Cardio înainte de antrenamentul cu greutăți ajută la creșterea masei musculare
Foto: pexels

Te-ai întrebat vreodată dacă este o idee bună să combini antrenamentele de cardio cu cele de greutăți? Există o cercetare nouă care sugerează că dacă faci cardio înainte de antrenamentul cu greutăți te ajută să crești masa musculară.

Cardio înainte de antrenamentul cu greutăți? Ce spun studiile

Studiul, care a fost publicat în jurnallul Scientific Reports, a avut în vedere opt bărbați care au fost nevoiți să facă două sesiuni de exerciții diferite. În prima sesiune cercetătorii le-a cerut să facă un antrenament intens de 20 de minute de ciclism, urmat de exerciții de rezistență pentru partea superioară a corpului, care includea 10 seturi de extensii ale brațelor la aparate. Cea de-a doua sesiune, cu același grup de bărbați, se concentra pe exercițiile pentru zona superioară, dar fără un antrenament cardio înainte.

Cercetătorii studiulu au luat analize de sânge de la fiecare participant, dar și o mostră de țesut din triceps înainte și după fiecare antrenament, dar și după 90 de minute de la finalul antrenamentului și după alte trei ore. Oamenii de știință au analizat atât analizele de sânge, cât și țesuturile recoltate pentru anumiți markeri, precum proteine specifice și gene asociate masei musculare și anduranței. Ce au descoperit? După un antrenament doar cu greutăți, mușchii bărbaților aveau puțini markeri cunoscuți pentru creșterea musculară, dar după sesiunea de ciclism și antrenamentul cu greutăți, mușchii aveau acei markeri care conțineau proteine asociate unei mai bune anduranțe.

„Aceste descoperiri sugerează că antrenamentul pentru picioare făcut înainte de exerițiile de rezistență pentru brațe produce schimbări sistematice care potențează inducerea unor gene specifice în triceps, fără să compromită răspunsul anabolic”, scriu cercetătorii studiului.

Pe scurt, este o idee excelentă ca înainte de antrenamentul cu greutăți să faci o încălzire cardio, indiferent de forma ei (bicicletă, stepper, bandă), pentru că ajută pulsul, circulația sangvină și sistemul neuro-muscular. Ideal este să nu faci o încălzire prea intensă, adică să nu te apuci de un antrenament de cardio de 45 de minute înainte de a-ți antrena brațele. 15-20 de minute sunt suficiente.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”