3 greșeli de fitness surprinzătoare care te îmbătrânesc mai repede

  • Publicat:
3 greșeli de fitness surprinzătoare care te îmbătrânesc mai repede
Sursa foto: shutterstock

Indiferent de vârstă, să duci o viață activă, deci sănătoasă, este imperios necesar. Iar asta înseamnă dietă echilibrată, mișcare și odihnă. Totuși, din dorința de a urma un stil de viață echilibrat și de a arăta mereu bine, unele persoane ajung să capete obiceiuri greșite. Și își pot îmbătrâni trupul pematur. Iată ce trebuie să eviți! 

3 greșeli de fitness care te îmbătrânesc, conform antrenorilor sportivi

Iei mult prea multe suplimente

Mulți împătimitori ai sportului obișnuiesc să folosească shake-uri proteice pentru un randament mai bun în sala de forță. Și pentru obținerea unor rezultate rapide cu efort mai puțin. 

Aceste suplimente sunt contraindicate spre folosință excesivă dacă sunt bogate în cafeină, care poate avea efecte secundare negative precum: migrene, insomnie, anxietate, nervozitate sau stări de agitație. 

Mai mult, tot acestea pot afecta și stomacul, mărind retenția de apă și contribuind astfel la reversul a ceea ce se dorește de fapt și anume la îngrășare.

Citește și: Creatina, substanța care dezvoltă mușchii și ar putea ajuta contra Alzheimer și depresiei

Exagerezi cu antrenamentele

Antrenamentele reprezintă un factor de stres pentru organism. Dacă acestea sunt făcute intens și excesiv, fără pauză sau perioada de recuperare, nivelul de cortizol va crește, iar nivelul de energie va avea de suferit. 

Încearcă să ai un echilibru în tot ceea ce faci la sală. Chiar dacă ești pasionat/ă, mai mult de 3 sesiuni pe săptămâna nu este recomandat să faci. Între timp, desigur, disciplina este brățară de aur. Dieta echilibrată, bogată în fructe și legume, dar și proteine sănătoase, contează în egală măsură și ea.

Citește și: Ce tip de antrenament ți se potrivește

Nu ai destule zile de pauză/refacere

La fel cum intensitatea antrenamentelor nu este indicată, nici să renunți la zilele de refacere nu este de încurajat. Ba dimpotrivă! Atunci când corpul îți transmite că ai nevoie de o zi în care să te concentrezi pe recuperare, ia-ți o pauză. 

Pentru a progresa și a obține rezultate reale și mulțumitoare, trebuie să îi permiți corpului să se odihnească. În fond, atunci se produce dezvoltarea masei musculare. 

Citește și: Trucuri care te ajută să câştigi masă musculară

Încearcă astfel după fiecare sesiune de fitness să iei o zi cel puțin pauză. Dacă antrenamentul este, însă, unul extrem de solicitant, ia-ți până la o săptămâna de pauză.

Surse: Eat This, Oxygen Mag, Wiki How

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân