Tocăniță de linte cu ciuperci și dovlecel – rețetă de post sănătoasă

  • Publicat:
  • Actualizat:
Tocăniță de linte cu ciuperci și dovlecel - rețetă de post sănătoasă
Sursa foto: Shutterstock

Tocăniță de linte cu ciuperci și multe alte legume, pentru un gust desăvârșit în farfurie – o rețetă de post hrănitoare, sănătoasă, pe placul tuturor!

Perfectă în zilele de post, dar și în cazul în care ești la dietă sau vrei să mai tai din porția de carne, această rețetă de tocăniță de linte cu ciuperci este exact ceea ce căutai. Durează cam 2 ore, dintre care o jumătate de oră curățatul și tăiatul legumelor. Efortul îți va fi însă răsplătit, iar stomacul, mulțumit!

Descoperă mai jos rețeta simplă de tocăniță de linte cu ciuperci, vinete, dovlecel, morcov, ardei și suc de roșii delicios.

Rețetă de tocăniță de linte cu ciuperci: ingrediente și mod de preparare

Ingrediente pentru 10 porții:

  • 200 de grame de linte roșie sau verde
  • 500 de grame de ciuperci champignon
  • 2 vinete
  • 1 dovlecel
  • 3 morcovi
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ardei iute roșu sau verde
  • 1 ceapă roșie
  • 4 fire de ceapă verde
  • 3 fire de usturoi verde
  • 300 mililitri de suc de roșii
  • 100 mililitri sos de roșii sau bulion
  • 100-150 mililitri de apă
  • 2 lingurițe de cimbru uscat
  • 1 legătură de pătrunjel proaspăt
  • 1 legătură de mărar proaspăt
  • sare și piper, după gust
  • 3 linguri de ulei de floarea-soarelui

Mod de preparare:

Curăță vinetele, dovlecelul, morcovul, ciupercile și ceapa roșie de coajă și spală-le bine. Taie-le în bucăți mari.

Curăță ardeiul gras și ardeiul iute de cotor și semințe, spală-i bine sub jet de apă și taie-i în fâșii.

Curăță ceapa verde și usturoiul verde de „mustăți”, taie-le partea verde ofilită, spală sub jet de apă și taie rondele.

Spală bine pătrunjelul și mărarul și toacă mărunt.

Pune uleiul într-un wok mare și pornește focul. Când uleiul s-a încălzit, adaugă ceapa verde rondele, pune un praf de sare și sotează 2 minute.

Adaugă morcovii, vinetele, dovlecelul, ciupercile, ceapa roșie, ardeiul gras, ardeiul iute, usturoiul verde și cimbrul uscat. Amestecă bine și acoperă cu un capac. Lasă pe foc mediu timp de 5 minute.

Pune lintea peste legume, apoi adaugă sosul de roșii. Amestecă bine și mai lasă pe foc 5 minute. Ia de pe foc și adaugă pătrunjel, mărar, sare și piper.

Pune tocănița de linte cu ciuperci și restul legumelor sotate într-un vas roman sau într-o tavă încăpătoare. Toarnă sucul de roșii și completează cu apă până acoperă compoziția.

Dă vasul roman cu capac (sau tava acoperită cu folie de aluminiu) la cuptorul preîncălzit, la 185 de grade Celsius, pentru o oră și jumătate. Aromele se vor întrepătrunde, iar mirosul și gustul vor fi divine. Poftă bună!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”