Risotto cu fenicul și ciuperci – rețetă de post sățioasă

23.03.2021 | Redactia CSID
Risotto cu fenicul și ciuperci – rețetă de post sățioasă

Un preparat sățios, care îți oferă energie – risotto cu fenicul și ciuperci de post!

Din ingredientele de mai jos obții 4 porții. O porție îți asigură 7,5 grame de fibre, aproape 10 grame de proteine și 50 de grame de carbohidrați. Totul cu 280 de calorii!

Descoperă rețeta simplă de risotto cu fenicul și ciuperci, un preparat care ține de foame și ține la distanță poftele.

Risotto cu fenicul și ciuperci: ingrediente și mod de preparare

Ingrediente:

  • 250 ml apă
  • 250 ml lapte de soia
  • 200 grame orez pentru risotto (arborio)
  • 2 linguri de ulei
  • 1 ceapă albă
  • 1 bulb de fenicul
  • 3 căței de usturoi
  • 100 grame mazăre
  • 250 grame ciuperci champignon
  • 2 lingurițe de cimbru uscat
  • 1 legătură de pătrunjel proaspăt
  • Sare și piper, după gust

Mod de preparare:

Pune apa și laptele de soia într-o oală și adu la fierbere.

Într-un wok încăpător la foc mediu, pune 2 linguri de ulei, adaugă ceapa tocată mărunt și feniculul tăiat felii groase de un deget. Sotează până legumele se înmoaie, apoi adaugă usturoiul tăiat cubulețe sau rondele. Lasă pe foc 1 minut, apoi adaugă orezul spălat și scurs, cimbrul și ciupercile feliate.

Lasă pe foc 5 minute, apoi toarnă treptat amestecul fierbinte de lapte de soia cu apă. Pe măsură de orezul absoarbe lichidul, continuă să torni până când îl termini (sau toarnă-l pe tot odată, având grijă să amesteci încontinuu, pentru ca orezul să nu se lipească de vas).

Spre final, adaugă mazărea și pătrunjelul tocat și mai lasă pe foc 3-4 minute. Asezonează cu sare și piper, după gust. Poftă bună!