Supă de stridii

Ingrediente: 1 kg stridii, jumătate de ceaşcă de ceapă tăiată foarte fin, jumătate de ceaşcă de ţelină tăiată foarte fin, 2 ceşti de ciuperci proaspete, tăiate în felii subţiri, un sfert de ceaşcă de unt cu 82% grăsime, sare, piper, lapte, supă de cartofi, boia de ardei dulce, brânză, orice sortiment preferaţi
Supă de stridii

Ingrediente: 1 kg stridii, jumătate de ceaşcă de ceapă tăiată foarte fin, jumătate de ceaşcă de ţelină tăiată foarte fin, 2 ceşti de ciuperci proaspete, tăiate în felii subţiri, un sfert de ceaşcă de unt cu 82% grăsime, sare, piper, lapte, supă de cartofi, boia de ardei dulce, brânză, orice sortiment preferaţi.

Mod de preparare: Se ia fiecare scoică, se înlătură cochilia şi se spală foarte bine. După ce aţi spălat sub jet puternic de apă fiecare scoică, se lasă într-un bol plin cu apă rece. Într-o tigaie foarte mare şi foarte adâncă se pune untul în care se trag ciupercile, ceapa şi ţelina. Apoi se toarnă încetul cu încetul laptele, iar în timp ce amestecaţi constant, se adaugă sarea şi piperul.

Se toarnă şi supa de cartofi şi apoi se rade deasupra brânza. Când aceasta s-a topit, se adaugă boiaua. Se mai ţine pe foc încă 5 minute. Stridiile conţin o cantitate optimă de iod în stare naturală, iar fără acest element, glanda tiroidă nu poate funcţiona. Pe de altă parte, vă aduc fier biodisponibil: în 100 g de stridii, există cea mai mare cantitate de fier biodisponibil, vital pentru sânge.

Mai mare chiar decât în carnea roşie. Dar spre deosebire de aceasta, stridiile nu vin la pachet cu grăsimi saturate, cu potenţial aterogen. Dimpotrivă. Au grăsimi polinesaturate, asemănătoare uleiurilor de calitate presate la rece, care intervin în reducerea grăsimilor periculoase din sânge.

În plus, conţin proteine de calitate superioară care contribuie cu succes la menţinerea unui sistem imunitar puternic, mai ales în sezonul rece. Şi alături de proteine de cea mai bună calitate, conţin în cantiate optimă zinc, tot un element indispensabil pentru sistemul imunitar.

Supă cremă de mazăre
Supă cremă de mazăre