Salată Boeuf dietetică

Salata Boeuf este nelipsită pe mesele tradiţionale româneşti, la orice sărbătoare. Ştim sigur că nu îţi vei petrece Anul Nou fără acest preparat minune, dar ştim şi că odată cu gustul extraordinar, salata Boeuf aduce cu sine îngrijorarea de a nu consuma prea mult, pentru a nu experimenta stări de greaţă, ulterior. Avem soluţia ideală pentru tine – salata Boeuf dietetică!
27.12.2017
Salată Boeuf dietetică

Salata Boeuf este nelipsită pe mesele tradiţionale româneşti, la orice sărbătoare. Ştim sigur că nu îţi vei petrece Anul Nou fără acest preparat minune, dar ştim şi că odată cu gustul extraordinar, salata Boeuf aduce cu sine îngrijorarea de a nu consuma prea mult, pentru a nu experimenta stări de greaţă, ulterior. Avem soluţia ideală pentru tine – salata Boeuf dietetică!

Nu te îngrijora! Salata Boeuf dietetică, este o variantă mai ”light” a preparatului obişnuit, care însă are un gust la fel de savuros, de care te vei bucura alături de cei dragi, la mesele festive, fără să te mai îngrijorezi însă pentru starea de greaţă! Iată de ce anume ai nevoie pentru a o prepara, conform reţetei găsite în celebra Cartea de Reţete Dietetice pentru Crăciun!

Ingrediente:
• Muşchi slab de vită (500 g)
• 1 cartof (aprox 100 g)
• Castraveţi muraţi (8 bucăţi mici/ 200 g)
• Gogoşari muraţi (2 bucăţi/200 g)
• Morcovi (2 bucăţi/200 g)
• Rădacină de ţelină (1 bucată mică/200 g)
• Păstârnac (200 g)
• Smântână cu 12% grasime (200 g)
• Muştar (40 g)
Pentru ornamente (opţional):
• Măsline (negre/verzi – ce preferaţi)
• Frunze proaspete de pătrunjel
• Piper alb proaspăt măcinat
• Sare

Mod de preparare:

Se fierbe muşchiul de vită la foc potrivit. Odată ce va da în clocot, aveţi grijă să adunaţi spuma eliminată, adăugaţi sare după gust şi lăsaţi în continuare la fiert.
În timpul fierberii, oala se va acoperi cu un capac, însă doar parţial, pentru a asigura evacuarea aburului. Muşchiul ulterior fiert se taie în mici cubuleţe.
Se curăţă legumele şi se pun la fiert în apă clocotită. După ce fierb, se taie de asemenea în mici cubuleţe cartofii, morcovii, păstârnacul, ţelina, castraveţii şi gogoşarii. Adăugaţi ulterior carnea, împreună cu legumele deja fierte, într-un castron mare.
Separat se vor amesteca până la omogenizare smântâna cu muştarul (care vor servi drept substitut al maionezei). Se condimentează cu sare şi piper alb după gust, apoi se toarnă o parte peste legumele şi carnea din castron, amestecându-se bine.
Salata de boeuf se serveşte rece, ornată cu măsline tăiate în felii subţiri, cu frunze de pătrunjel verde şi cu fâşii subţiri de gogoşari sau castraveţi muraţi.

Bianca Poptean
Bianca Poptean
Sunt deja 10 ani de când scriu pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea ... citește mai mult
Sărmăluţe vegetariene cu ciuperci
Sărmăluţe vegetariene cu ciuperci
Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea