Granola – rețeta simplă a italienilor

Granola poate fi însoțită de iaurt, lapte normal sau variantele vegetale sau poate fi consumată ca atare pe post de gustare.
  • Publicat:
Granola – rețeta simplă a italienilor
Cum să faci granola de casă? Iată o rețetă simplă, descoperită în Italia, foto Shutterstock

Micul dejun este masa cea mai importantă. Auzim des că la micul dejun trebuie să mănânci precum un rege. Ei bine, așa cum primele gânduri după ce te trezești îți pot da direcția acțiunilor și stării afective din ziua respectivă și micul dejun poate influența meniul culinar. Așadar pe lângă hidratare imediat după ce te-ai trezit, cafea sau ceai dacă obișnuiești, micul  dejun este important. Una dintre opțiunile cele mai apreciate este cu siguranță iaurtul cu cereale. De ce nu și cu granola?

De câțiva ani, este în vogă să mănânci granola cu lapte, iaurt clasice sau variantele lor vegetale. Acestora li se pot adăuga și fructe sau chiar puțin gem.

Ei bine, granola – mixul de cereale și fructe uscate se poate prepara cu ușurință acasă. De fapt chiar și marile hoteluri servesc clienților la micul dejun granola de casă.

În Italia, am descoperit o rețetă delicioasă de granola. Echilibrată ca gust și ușor de preparat.

Ce ingrediente sunt necesare pentru granola de casă?

Aveți nevoie în primul rând de fulgi de ovăz, de preferință integrali bio, migdale, fructe uscate precum caise, mango, o lingură de miere.

Granola de casă – rețetă

Ingrediente:

  • 150 g fulgi de ovăz bio
  • 30 g migdale tăiate în bucăți mari
  • 50 grame caise deshidratate
  • 30 grame mango deshidratat
  • 40 grame stafide mari
  • 1 lingură cu miere

Mod de preparare:

Mierea se pune într-o cratiță pe aragaz la foc mic și se încălzește preț de câteva secunde. Se amestecă apoi cu fulgii de ovăz bio, migdalele tăiate în bucăți mari, caisele deshidratate, mango uscat, stafide. Într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt se pune amestecul de cereale, migdale și fructe uscate. Se introduce la cuptor la circa 200 grade aproximativ 15 minute. Atenție, granola trebuie verificată cu atenție pentru a nu se rumeni prea mult. Este gata când cerealele, migdalele și fructele uscate au devenit crocate și au un ușor aspect rumenit. Se scoate tava din cuptor și se lasă la răcit. Granola se păstrează în borcane din sticlă curate și perfect uscate. Se consumă cu iaurt, lapte, iaurt vegetal, lapte vegetal. Mai ales dacă optați pentru variantele vegetale de lapte sau iaurt puteți adăugă lângă granola și fructe proaspete. Poftă bună!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân