CSÎD a încercat – salată de icre din seminţe de chia

Vă propunem să încercaţi o reteţă delicioasă, sănătoasă şi săţioasă - salată de icre din chia. Noi am testat-o, ne-a plăcut gustul, este rapidă şi o vom repeta.
  • Publicat:
  • Actualizat:
CSÎD a încercat - salată de icre din seminţe de chia

Până nu încerci, până nu guşti, nu crezi. Cam aşa mi s-a întâmplat şi mie când am auzit că din seminţele de chia poţi face salata de icre, atât de iubită de români. Asociam seminţele de chia cu deserturile şi smoothiurile din fructe şi nu cu ceapa, ingredientul cheie din salata tradiţională de icre.

Deşi multe persoane nu ar crede, vegetarienii pot găti toate variantele preparatelor tradiţionale doar din produse vegetale. Iar gustul este surprinzător de asemănător. Îmi aduc aminte când am preparat după o reţetă raw vegană sushi cu somon fără somon (alge, caju, stafide, morcovi, ceapă, soia), iar prietenii meu nu au realizat că lipsea peştele căci gustul era perfect echilibrat şi echivalent cu cel al sushi-ului cu somon. Aşadar, am îmbrăţişat ideea de a încerca să prepar salata de icre fără icre, pe bază de seminţe de chia.

Vrei să slăbeşti, adoptă chia în meniul zilnic

Seminţele de chia au un rol foarte bine stabilit în raftul super-alimentelor la nivel mondial. Au un conţinut mare de calciu (de 5 ori mai mult decât laptele, au fibre, fier, sunt bogate în proteine, conţin antioxidanţi şi potasiu. Sunt indicate în dietele echilibrate şi în curele de slăbire căci datorită fibrelor pe care le conţin asigură senzaţia de saţietate.

De ce ingrediente ai nevoie pentru icre de chia?

Seminţe de chia, o ceapă verde sau o ceapă mică roşie, apă plată, zeama de lămâie proaspăt stoarsă, ulei presat la rece sau ulei de măsline extravirgin, o lingură de smântână (vegetală sau normală).

Icre de chia

Salată de icre de chia – reţetă

Ingrediente:

  • 75 g seminţe de chia organice
  • 3, 4 linguri de ulei presat la rece
  • Suc de lămâie proaspăt stors
  • Sare după gust
  • O lingură de smântână
  • 100 ml apă plată

Mod de preparare:
Seminţele se chia se lasă la hidratat câteva minute în cantitatea de apă indicată. Iar apoi se amestecă energic cu celălalte ingrediente, ca la salata de icre. Uleiul se pune treptat în timp ce ingredientele se mixează. Înainte de a se consuma, salata de seminţe de chia se ţine la frigider. Se consumă alături de legume, pâine. Poftă bună!

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân