Rețetă de post: șnițele din conopidă la cuptor. Fără ulei sau ouă, sățioase și crocante!

  • Publicat:
Rețetă de post: șnițele din conopidă la cuptor. Fără ulei sau ouă, sățioase și crocante!
Foto: shutterstock

Descoperă o rețetă de post de șnițele din conopidă care se fac la cuptor. Rapid, dietetic, fără ulei sau ouă!

Conopida conține doar 25 de calorii la suta de grame, dar o mulțime de substanțe nutritive cu efect benefic pentru organism. Printre acestea, vitamina C, fosfor, vitamina K cu rol important în circulația sângelui și fibre alimentare esențiale în procesul de slăbire.

Conopida poate fi pregătită în multe feluri. Poți face supă cremă de conopidă, o mâncare cu sos de roșii, o poți gratina la cuptor cu puțin cașcaval sau poți prepara un delicios sufleu de conopidă. Mai mult, poți prepara din conopidă chiftele sau un blat dietetic pentru pizza!

Șnițele din conopidă: ingrediente

Pentru această rețetă de conopidă pane ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 conopidă
  • 150 ml lapte de ovăz 
  • 100 grame făină (poți folosi și făină fără gluten dacă ai intoleranță la cea din grâu)
  • 1 linguriță de sare
  • 1 linguriță de ceapă granulată
  • 1 linguriță de piper alb
  • 200 grame pesmet Panko sau mai fin

Rețetă de post: cum se prepară conopida pane

Nu ai nevoie de cine știe ce îndemânare pentru a prepara șnițele din conopidă. Iată care sunt pașii:

  1. Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.
  2. Spală bine conopida. Taie din ea felii groase de aproximativ 2,5 centimetri (începe să tai din mijloc – când ajungi spre capete, conopida se va sfărâma, dar nu trebuie irosită, poți face din aceste „firimituri” un blat de pizza delicios).
  3. Într-un castron, amestecă făina, condimentele și laptele vegetal până obții un aluat lichid ca de clătite.
  4. Într-un alt castron, pune pesmetul.
  5. Dă fiecare felie de conopidă mai întâi prin stratul de aluat, apoi prin pesmet.
  6. Pune feliile de conopidă astfel „învelite” pe o tavă întinsă acoperită cu hârtie de copt.
  7. Introdu tava la cuptor pentru 40 de minute. După 20 de minute, întoarce fiecare șnițel de conopidă pe cealaltă parte și mai lasă încă 20 de minute să se coacă uniform, până capătă o nuanță aurie.

Aceste șnițele din conopidă sunt cremoase la interior și crocante la exterior și pot fi mâncate ca atare sau cu puțin muștar, un strop de suc de lămâie sau alt sos la alegere.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”