Pizza cu blat de conopidă, fără pic de făină – delicioasă, cu conținut redus de carbohidrați

  • Publicat:
Pizza cu blat de conopidă, fără pic de făină - delicioasă, cu conținut redus de carbohidrați
Sursa foto: Shutterstock

Dacă ți-e poftă de fast-food, dar ești la dietă, încearcă această rețetă de pizza cu blat de conopidă. Nu ai nevoie de făină, deci adio carbohidrați răi! Se prepară ușor, are puține calorii, dar este foarte delicioasă. Ca topping poți folosi roșii cherry, felii de vinete sau dovlecel, ardei gras, spanac, rucola, orice îți place.

Dacă vrei să încerci și variante sănătoase de budincă sau pâine, îți recomandăm rețeta de budincă de chia cu lapte de cocos și kiwi și celebra banana bread!

În această rețetă de pizza „reinventată” vei găsi vitamine, fibre și antioxidanți benefici pentru sănătatea și silueta ta. Conopida este bogată în vitaminele C și K, esențiale pentru sistemul osos. Iar mineralele din conopidă sunt importante pentru inimă și imunitate.

Plus că o astfel de pizza are doar aproximativ 60 de calorii, în comparație cu 1.500, cât are o pizza „clasică”.

Descoperă mai jos ingredientele și modul de preparare pentru pizza cu blat de conopidă, săracă în calorii, dar bogată în arome.

Rețetă de pizza cu blat de conopidă: ingrediente, preparare

Ingrediente pentru o pizza:

  • o conopidă
  • 1 ou și 100 de grame de mozzarella stoarsă (acestea vor lega compoziția, deci sunt foarte importante)
  • 100 ml de sos de roșii cu busuioc
  • 50 de grame de cașcaval cheddar
  • 3-4 roșii cherry tăiate pe jumătate
  • ardei gras de mai multe culori
  • măsline negre și verzi
  • porumb
  • ceapă verde sau ceapă roșie tăiată peștișori
  • câteva felii subțiri de vinete, dovlecel
  • condimente (sare, piper, oregano, pudră de usturoi, busuioc)
  • frunze de baby spanac sau rucola
Sursa foto: Shutterstock

Mod de preparare:

Mai întâi de toate, pornește cuptorul la 190 de grade Celsius, vei avea nevoie de el. De mai multe ori chiar!

Taie frunzele, apoi desprinde cu un cuțit floretele de conopidă. Spală-le bine în mai multe ape.

Pune buchețelele de conopidă într-un blender și mixează până obții un „orez de conopidă”. Adică nu mixa nici prea mult, să obții un praf fin, dar nici prea puțin, să fie conopida prea mare.

Pune conopida mărunțită pe o foaie de copt și dă-o la cuptor pentru 15 minute. Scoate conopida din cuptor (dar nu opri cuptorul), apoi pune-o într-un castron și las-o să se răcească.

Pune-o apoi într-un tifon și strânge bine de tot ca să storci tot lichidul din ea. Trebuie să obții o compoziție foarte uscată, altfel blatul de pizza nu va ieși cum trebuie.

Crește temperatura cuptorului la 230 de grade Celsius. Pune în bolul cu conopidă următoarele: mozzarella, 1 ou, sare, piper, pudră de usturoi, oregano, busuioc uscat.

Amestecă bine compoziția și formează un aluat cu mâinile sau cu un sucitor. Poate fi unul cu formă rotundă, pătrată, dreptunghiulară, în funcție de preferințe.

Pune aluatul format pe o foaie pergament. Ai grijă să nu fie un aluat foarte subțire. Altfel marginile se vor arde, iar baza nu va putea susține toppingul.

Introdu aluatul la cuptor și lasă 20 de minute, la 230 de grade Celsius. Întoarce aluatul în ultimele 5 minute pe cealaltă parte, dar cu atenție, să nu se rupă.

Scoate aluatul de la cuptor și adaugă toppingul: sos de roșii, ardei, ceapă, roșii cherry, felii de dovlecel, măsline, cașcaval dat pe răzătoare, spanac, rucola, porumb etc.

Introdu din nou pizza la cuptor, la 190 de grade, până se topește cașcavalul, aproximativ 5 minute. Pizza e gata, poftă bună!

Vezi mai jos rețeta video de pizza cu blat de conopidă.

Sursa rețetă: https://ifoodreal.com/cauliflower-pizza-crust/

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân