Fettuccine de primăvară cu busuioc

Această reţetă de sezon, cu paste fettuccine, busuioc şi legume, aduce prospeţimea primăverii în bucătărie, fiind ideală pentru o cină uşoară şi bogată în vitamine.
Fettuccine de primăvară cu busuioc

Această reţetă de sezon, cu paste fettuccine, busuioc şi legume, aduce prospeţimea primăverii în bucătărie, fiind ideală pentru o cină uşoară şi bogată în vitamine.

Ingrediente pentru şase porţii

o legătură de busuioc proaspăt
680 ml supă de pui
100 ml ulei de măsline
2 căţei de usturoi
450 g paste fettuccine
2 linguri de ulei de măsline
o tulpină de praz, tocată mărunt
o legătură de ceapă verde, tocată mărunt
2 ardei jalapeno, curăţaţi de seminţe şi tăiaţi cubuleţe
2 vârfuri de cuţit de sare
2 dovlecei, tăiaţi cubuleţe
200 g mazăre
o legătură de sparanghel, tăiat cubuleţe
100 g parmezan ras (se poate pune şi mai mult, după gust)

Mod de preparare:

Mixaţi în blender frunzele de busuioc, o treime din supa de pui, 100 ml de ulei de măsline şi usturoiul, până se omogenizează.

Adăugaţi fettuccinele în apa clocotită şi fierbeţi la foc mediu timp de opt minute, până sunt al dente şi apoi scurgeţi pastele.

Încălziţi două linguri de ulei de măsline într-o tigaie, la foc mediu. Căliţi prazul şi ceapa verde în ulei încins, aproximativ 5 minute, până se înmoaie, adăugaţi ardeii jalapeno şi sarea şi lăsaţi pe foc în jur de 5 minute.

Adăugaţi în tigaie restul de supă de pui, dovleceii şi mazărea, daţi în clocot şi lăsaţi să fiarbă timp de 5 minute. Adăugaţi sparanghelul şi ţineţi ingredientele pe foc încă 3 minute, până se înmoaie sparanghelul.

Turnaţi un sfert din amestecul de busuioc şi usturoi în tigaie şi fierbeţi ingredientele aproximativ un minut, apoi luaţi tigaia de pe foc.

Puneţi pastele într-un castron mai mare, turnaţi legumele peste paste, apoi amestecul rămas de busuioc şi usturoi. Presăraţi brânza parmezan, apoi amestecaţi uşor, prin răsturnare, pastele fettuccine cu ingredientele.

Sursa: Mediafax

Tagliatelle cu fructe de mare
Tagliatelle cu fructe de mare
Recomandări: