Rețeta inventată de paste de post a lui chef Scărlătescu. Ai nevoie de 2 ingrediente pentru sos!

Chef Scărlătescu vine în ajutorul nostru cu o rețetă inventată de paste de post, foarte ușor de preparat!
  • Publicat:
Rețeta inventată de paste de post a lui chef Scărlătescu. Ai nevoie de 2 ingrediente pentru sos!
Rețeta inventată de paste de post a lui chef Scărlătescu. Ai nevoie de 2 ingrediente pentru sos!

Postul Paștelui este cel mai lung post din an, fiind de 40 de zile. Deși pentru unii este ușor să consume numai produse vegetale, cei care sunt mai puțin inspirați cred că opțiunile sunt limitate. Ce-i drept, atunci când ținem post, ne dorim atât să mâncăm bine, să potolim foamea, cât și să mâncăm sănătos. Chef Scărlătescu vine în ajutorul nostru cu o rețetă inventată de paste de post, foarte ușor de preparat!

Pentru această rețetă de paste de post ai nevoie de câteva ingrediente, iar pentru sos busuiocul și rucola sunt ingredientele vedetă!

Paste de post cu rucola și busuioc

Pentru această rețetă de paste de post ai nevoie de:

  • 1 kilogram de paste
  • busuioc proaspăt
  • rucola
  • ulei de măsline
  • muguri de pin
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se pun pastele la fiert și, între timp, se taie fin busuiocul și rucola. Mai apoi, busuiocul și rucola se introduc într-un blender, alături de 200ml de ulei de măsline și se amestecă până se obține o pastă.

Se pun la prăjit mugurii de pin până prind puțină culoare sau, dacă nu vrei să-i tragi în tigaie, îi poți băga câteva minute la cuptor, până devin rumeni.

După ce mugurii de pin sunt gata se adaugă și ei în blender și se amestecă alături de compoziția formată din busuioc, rucola și ulei de măsline. Se adaugă sare și piper în sosul obținut pentru a potența gustul, dar acest pas este opțional.

După ce au fiert pastele se amestecă alături de sos și se presară deasupra mugurii de pin rămași.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: