Cea mai tare rețetă de pâine. Nu necesită frământare, e 100% sănătoasă și are doar 4 ingrediente

Din fericire, am descoperit o rețetă de pâine fără frământare, în care ai nevoie de doar patru ingrediente. Iată cum se prepară.
  • Publicat:
Cea mai tare rețetă de pâine. Nu necesită frământare, e 100% sănătoasă și are doar 4 ingrediente
Cea mai tare rețetă de pâine. Nu necesită frământare, e 100% sănătoasă și are doar 4 ingrediente

Mulți dintre noi ne dorim să preparăm acasă tot ce mâncăm, dar uneori, anumite alimente făcute de la zero, precum pâinea de exemplu, pot fi destul de pretențioase. Din fericire, am descoperit o rețetă de pâine fără frământare, în care ai nevoie de doar patru ingrediente.

Oricine poate face acestă rețetă de pâine acasă, dacă urmează pașii indicați de faimoasa bucătăreasă din Germania, ”Schnell Lecker Schön” pe numele ei pe Youtube, unde această rețetă a strâns peste 6.4 milioane de vizualizări.

”Principalul lucru este să gătiți cu bucurie și dragoste”, spune bucătăreasa Alena.

Rețetă de pâine fără frământare

Ingrediente:

  • 500g făină de grâu
  • 9g drojdie uscată
  • 9g sare
  • 370ml de apă caldă

Mod de preparare:

Pentru început, se cerne făina de grâu printr-o sită, iar mai apoi se adaugă drojdia uscată și sarea, urmate de 370ml de apă caldă. Amestecă bine compoziția și lasă aluatul într-un castron acoperit, la loc cald, timp de o oră, pentru a se dospi.

Se pune cuptorul la preîncălzit la 240°C timp de 15 minute.

După ce aluatul a crescut, se pune pe masă și se îndoaie de 3-4 ori. Se modelează aluatul într-o bilă, apoi se acoperă cu o folie alimentară și se lasă încă 15 minute deoparte să crească.

Se pune pâinea într-o oală fierbinte, se face o incizie în aluat cu un cuțit, iar mai apoi se acoperă și se coace timp de 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 240°C. După cele 15 minute se coboară temperatura la 200°C, se descoperă și se lasă la copt încă 15 minute.

Foto: captură Youtube

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: