Pâine cu bere în loc de drojdie. Rețeta simplă, fără frământare și dospire

  • Publicat:
  • Actualizat:
Pâine cu bere în loc de drojdie. Rețeta simplă, fără frământare și dospire

Pâine cu bere și miere, fără drojdie, fără frământat și lăsat la dospit – da, este posibil!

Dacă îți este poftă de o pâine de casă, dar nu ai drojdie la îndemână și nici chef să mergi la cumpărături, atunci scoate o bere din frigider și apucă-te de treabă.

Nu, berea nu se bea, ci se pune în aluatul de pâine. Dar dacă-ți mai rămâne un pahar cu bere, bea cu încredere, îți face bine – studiile confirmă!

Această rețetă de pâine cu bere nu necesită prea multe ingrediente și este gata în mai puțin de o oră. În plus, nu trebuie să pierzi vremea cu frământatul și dospitul aluatului. Vezi mai jos cum se prepară!

Rețetă de pâine cu bere – ingrediente și mod de preparare

Ingrediente pentru o pâine:

  • 85 de grame de unt
  • 350 de mililitri de bere la temperatura camerei (blondă sau brună)
  • 4 linguri de miere de albine (85 de grame)
  • 380 de grame de făină
  • 1 lingură de praf de copt
  • 1 linguriță de sare

Tipul de bere trebuie ales în funcție de preferințele tale: dacă vrei să obții o pâine cu gust mai light, atunci alege berea blondă. Dacă vrei să folosești berea brună, atunci pâinea va avea un gust mai puternic, ușor amărui.

Important de reținut: berea se folosește la temperatura camerei, nu direct de la frigider!

Mod de preparare:

Durează 5 minute să pui laolaltă ingredientele și încă 45-55 de minute să se coacă pâinea. În mai puțin de o oră te vei bucura de o pâine cu bere delicioasă și sănătoasă, fără E-uri și alte ingrediente ciudate. O poți mânca alături de ouă ochiuri sau fierte, supe, tocănițe sau unsă cu puțin unt – un deliciu!

Iată cum se prepară acasă pâine cu bere cu o crustă aurie fabuloasă și gust perfect, potrivit halfbakedharvest.com!

Pâine cu bere în loc de drojdie. Rețeta simplă, fără frământare și dospire

1) Pornește cuptorul la 175 de grade Celsius. Pregătește o tavă de copt cu dimensiunile 23 x 13 centimetri, înaltă de 6 centimetri: unge-o bine cu unt și acoperă cu hârtie de copt (marginile tăvii de copt să fie acoperite cu cel puțin 2 centimetri de hârtie).

2) Topește untul într-un ibric, la foc mic, sau la cuptorul cu microunde.

3) Amestecă ingredientele umede: berea și mierea.

4) Adaugă făina, praful de copt și sarea și amestecă bine cu o spatulă. Nu trebuie să amesteci foarte mult, ci numai atât cât să se omogenizeze compoziția. În caz contrar, aluatul va deveni elastic și dens și nu vrei să se întâmple asta.

5) Pune aluatul în tavă și nivelează ușor suprafața.

6) Pune untul topit peste aluatul din tavă. Introdu tava în cuptor și lasă pâinea la copt 45-55 de minute, până capătă o crustă frumoasă.

7) Scoate tava din cuptor și lasă să se răcească pentru 10 minute. Scoate pâinea din tavă și las-o pe un grătar să se răcească de tot.

Pâinea cu bere poate rezista la temperatura camerei, în pungă de plastic, până la 3 zile. Dacă o pui la congelator, poate rezista până la 3 luni. Dar sunt slabe șanse că vei rezista parfumului de pâine proaspăt coaptă, așa că îți dorim poftă bună!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”