Pastramă de oaie la grătar

  • Publicat:
Pastramă de oaie la grătar

Ingrediente:

  • carne de oaie
  • sare
  • usturoi
  • cimbru
  • rozmarin

Mod de preparare: După ce s-au scos toate oasele şi grăsimea din carnea de oaie, carnea se sărează bine, se aşază într-un vas de lemn şi peste carne se mai presară un strat de sare.

Se lasă astfel 4-5 zile, timp în care se întoarce de câteva ori.

După aceea se scoate carnea, se scutură de sare şi se ţine 1-2 ore în apă rece la desărat, după care se clăteşte, se aşază pe un tocător de lemn şi se acoperă cu un altul pe care se pune o greutate, lăsându-se să se preseze timp de o zi.

Apoi se unge cu un amestec de usturoi pisat cu sare, cimbru şi rozmarin, ţinându-se astfel la macerat încă o zi, după care pastrama se frige la grătar.

Se serveşte cu mămăliguţă caldă şi cu vin roşu.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan