Pastramă de oaie la grătar

Pastramă de oaie la grătar

Ingrediente:

  • carne de oaie
  • sare
  • usturoi
  • cimbru
  • rozmarin

Mod de preparare: După ce s-au scos toate oasele şi grăsimea din carnea de oaie, carnea se sărează bine, se aşază într-un vas de lemn şi peste carne se mai presară un strat de sare.

Se lasă astfel 4-5 zile, timp în care se întoarce de câteva ori.

După aceea se scoate carnea, se scutură de sare şi se ţine 1-2 ore în apă rece la desărat, după care se clăteşte, se aşază pe un tocător de lemn şi se acoperă cu un altul pe care se pune o greutate, lăsându-se să se preseze timp de o zi.

Apoi se unge cu un amestec de usturoi pisat cu sare, cimbru şi rozmarin, ţinându-se astfel la macerat încă o zi, după care pastrama se frige la grătar.

Se serveşte cu mămăliguţă caldă şi cu vin roşu.