Cea mai simplă rețetă de fasolică prăjită de post. Potolește foamea și e pe gustul tuturor!

Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie şi cât de uşor se prepară fasole prăjită de post sau iahnie de fasole, aşa cum mai este cunoscută!
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cea mai simplă rețetă de fasolică prăjită de post. Potolește foamea și e pe gustul tuturor!

Astăzi îţi prezentăm o rețetă de fasole prăjită de post delicioasă, foarte ușor de preparat! Fie că e albă, roşie sau pestriţă, fasolea la conservă e perfectă dacă nu vrei să pierzi multă vreme în bucătărie, tot pigulind boabele şi schimbând apa sau aşteptând să treacă o zi până ce fasolea se înmoaie.

Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie şi cât de uşor poți prepara fasole prăjită de post sau iahnie, aşa cum mai este cunoscută!

Fasole prăjită de post: ingrediente și mod de preparare

Ingrediente:

  • 3 conserve de fasole boabe (în suc propriu, în sos tomat ori în sos chili) a câte 400 de grame (poţi folosi mai multe soiuri de fasole: albă, roşie sau pestriţă)
  • 3 cepe
  • Un morcov
  • Un păstârnac
  • O bucată mică de ţelină
  • 500 ml de suc de roşii
  • 3 frunze de dafin
  • 2 linguri de ulei de floarea-soarelui
  • Sare şi piper, după gust
  • O legătură de mărar tocat mărunt

Mod de preparare:

Se curăţă morcovul, păstârnacul şi ţelina şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se curăţă ceapa şi se toacă mărunt. Se pune pe foc o tigaie înaltă cu fundul gros, se adaugă 2 linguri de ulei şi se pune ceapa la călit, împreună cu un praf de sare.

Se lasă pe foc până devine sticloasă, apoi se pune peste ea răzătura de morcov, păstârnac şi ţelină. Se amestecă bine şi se mai lasă pe foc până se înmoaie legumele. Se stinge totul cu suc de roşii şi o cană cu apă caldă. Acum se adaugă în tigaie şi frunzele de dafin.

Dacă îţi place să mănânci picant, poţi adăuga şi puţină pudră de chili sau sos iute. Se lasă la fiert până se leagă sosul. Dacă nu îţi plac bucăţile de legume, le poţi da prin blender până obţii un sos gros. Dacă, în schimb, nu te deranjează, aruncă în tigaie fasolea boabe limpezită cu apă şi scursă bine.

Amestecă bine şi lasă pe foc mediu aproximativ 10 minute. Fasolea nu trebuie fiartă, ci doar încălzită puţin în sosul de legume. La final, pune sare şi piper cât consideri că mai e nevoie, continuă să amesteci ca să nu se prindă fasolea de fundul tigăii şi stinge focul. Nu-ţi mai rămâne decât să pui mărarul tocat şi să amesteci uşor.

Lasă câteva minute să se întrepătrundă aromele, apoi pune-ţi o porţie generoasă de fasole bună ca la mama acasă, însoţită de nelipsiţii castraveciori muraţi sau, de ce nu, cu ardei capia copți în oțet. Un deliciu!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”