Dulceața din petale de trandafir: rețeta simplă, fără gelatină

  • Publicat:
  • Actualizat:
Dulceața din petale de trandafir: rețeta simplă, fără gelatină
Sursa foto: Shutterstock

Dulceața din petale de trandafir are un parfum fabulos și un gust pe măsură. Este oarecum similară din punctul de vedere al gustului cu dulceața de căpșuni, de afine sau de zmeură. Poți folosi dulceața din petale de trandafiri pentru a umple clătite, croasanți, o poți servi pe pâine prăjită, pe wafe sau pur și simplu te poți răsfăța cu o linguriță direct din borcan.

Ai nevoie de doar 3 ingrediente (apa nu e pusă la socoteală) și de maximum o oră pentru a prepara dulceața din petale de trandafiri.

Cei mai buni trandafiri pentru dulceață sunt cei viu colorați și foarte parfumați, așa cum este trandafirul de Damasc. Acesta este frecvent folosit și în cosmetică sau parfumerie, deoarece are peste 30% conținut de uleiuri volatile, substanțele care îi dau mirosul îmbătător.

Dar sunt multe alte soiuri la fel de pretabile pentru dulceață, cum este trandafirul Portland, Bourbon, Louise Odier sau Jaques Cartier.

Ține cont că petalele trebuie să fie proaspăt culese și spălate foarte bine, pentru a elimina orice impurități.

Dulceața din petale de trandafiri: ingrediente, preparare

Ingrediente pentru un borcan de 400 de grame:

  • 100 grame petale de trandafir
  • 300 grame zahăr
  • Sucul de la o lămâie
  • 250 mililitri apă
  • un plic cu zahăr vanilat (opțional)

Mod de preparare:

Pune petalele de trandafir într-un castron și adaugă 100 de grame de zahăr și sucul de lămâie. „Masează” ușor petalele pentru a lipi zahărul de ele. Sucul de lămâie are rolul de a menține culoarea vie a petalelor.

Dizolvă restul de zahăr (200 de grame) într-o oală cu 250 mililitri de apă (plus zahărul vanilat, opțional). Adaugă petalele cu tot cu lichidul pe care l-au lăsat după „masaj”.

Adu compoziția la fierbere și mai lasă pe foc 30 de minute. Nu mai mult, altfel petalele își pierd culoarea vie. Chiar dacă ți se pare că dulceața este prea lichidă și simți nevoia să pui gelatină, ține cont că se va lega în timp, datorită zahărului.

Cu un polonic, pune dulceața din petale de trandafir într-un borcan de 400 de grame sterilizat și acoperă cu capac.

Sursă rețetă: irishtimes.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân