Ouă Benedict cu spanac şi anghinare

Ingrediente: 300 grame anghinare, o linguriţă amidon de porumb, 50 grame lapte degresat, o linguriţă rasă de muştar de Dijon, 2 linguriţe de zeamă de la o lămâie, sare, piper, 8 ouă, 4 chifle din grâu integral, 100 grame spanac proaspăt, pătrunjel.
22.10.2013
Ouă Benedict cu spanac şi anghinare

Ingrediente: 300 grame anghinare, o linguriţă amidon de porumb,  50 grame lapte degresat, o linguriţă rasă de muştar de Dijon, 2 linguriţe de zeamă de la o lămâie, sare, piper, 8 ouă, 4 chifle din grâu integral, 100 grame spanac proaspăt, pătrunjel.

Mod de preparare: amestecaţi amidonul de porumb cu laptele până se omogenizează şi lăsaţi la foc mediu timp de 3-4 minute să se îngroaşe. Luaţi de pe foc şi adăugaţi muştarul, zeama de lămâie, sare şi piper după gust, amestecând până la omogenizarea tuturor ingredientelor.

Într-o tigaie nelipicioasă şi bine încinsă  spargeţi ouăle şi prăjiţi-le timp de 1-2 minute pe fiecare parte. Într-o farfurie tăiaţi pe jumătate o chiflă, pe care adăugaţi frunze proaspete de spanac, un ou, câteva linguriţe de anghinare puţin încălzită la cuptorul cu microunde, o linguriţă din sos şi câteva firicele de pătrunjel proaspăt tocat.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Platou de post rapid de făcut și foarte sănătos
Recomandări: