Anghinare umplută cu spanac, ceapă verde, parmezan, usturoi şi mărar

Anghinare umplută - află cum se prepară acest aperitiv delicios pentru mesele festive, dar şi pentru zilele când vrei să mănânci sănătos!
Anghinare umplută cu spanac, ceapă verde, parmezan, usturoi şi mărar

Ştim că eşti la curent cu beneficiile anghinarei şi ale spanacului, aşa că ne-am gândit să îţi punem la dispoziţie o reţetă grozavă de aperitiv pentru mesele festive, dar şi pentru zilele obişnuite, când vrei să mănânci sănătos. Şi pentru că suntem în sezonul verdeţurilor, am inclus în reţetă ceapa şi usturoiul verde.

Vezi mai jos care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru acest aperitiv minunat şi modalitatea de preparare!

Anghinare umplută – ingrediente

  • Anghinare – 4 bucăţi
  • 6 lămâi
  • 2 căni de spanac congelat sau proaspăt
  • 1 cană de smântână fermentată
  • 1 cană de maioneză
  • 3 fire de usturoi verde
  • 5 fire de ceapă verde
  • 1 legătură de mărar
  • 1 linguriţă de fulgi de ardei iute
  • 50 de grame de parmezan
  • 50 de grame de pesmet
  • 5 linguri de ulei de măsline
  • Sare şi piper, după gust

Modalitate de preparare

  1. Într-un bol, amestecă bine spanacul congelat (dacă ai spanac proaspăt, opăreşte-l 1-2 minute şi scurge-l bine), smântâna, maioneza, usturoiul şi ceapa verde tocate, mărarul tocat, fulgii de ardei iute, sarea şi piperul.
  2. Într-un alt bol, amestecă pesmetul cu parmezanul şi uleiul de măsline.
  3. Preîncălzeşte cuptorul la 190 de grade Celsius.
  4. Într-un castron, pune un pahar cu apă şi sucul de la 4 lămâi.
  5. Taie anghinarea pe jumătate (ca în video de mai sus) şi înlătură codiţa şi „inima” (fă-le o scobitură, unde vei pune umplutura), apoi decupează vârfurile frunzelor.
  6. Taie o lămâie felii şi aşază-le într-un vas pentru cuptor.
  7. Umple bucăţile de anghinare cu amestecul de spanac, iar deasupra presară din amestecul cu pesmet şi parmezan.
  8. Aşază bucăţile de anghinare în vasul pentru cuptor, peste feliile de lămâie.
  9. Stoarce sucul de la lămâia rămasă peste anghinare. Stropeşte anghinarea cu puţin ulei de măsline.
  10. Adaugă în vas un pahar mare cu apă. Acoperă vasul cu folie de aluminiu şi introdu la cuptor pentru 45 de minute.
  11. După expirarea timpului, înlătură folia de aluminiu, redu temperatura cuptorului la 175 de grade Celsius şi mai lasă încă 30-45 de minute, până se înmoaie bine de tot frunzele de anghinare.

Video: tastemade

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Avocado wedges cu sos chipotle
Avocado wedges cu sos chipotle
Cel mai nou articol Video:
Dr. Beatrice Anghel: tratamente moderne în cancerele ginecologice avansate
Recomandări: