Guma de mestecat, bună pentru slăbit?

Guma de mestecat este una dintre cele mai consumate, iar multe persoane sunt de părere că aceasta ajută în procesul de slăbire. Iată ce spun studiile.
20.09.2020
Guma de mestecat, bună pentru slăbit?
guma de mestecat

Multe persoane cred că mestecatul gumei este o practică eficientă pentru pierderea în greutate. Unii susțin că acest lucru îi ajută să stea departe de mâncare, în timp ce alții spun că le potolește pofta de mâncare sau chiar ajută la sculptarea și tonifierea musculaturii faciale.

Deși nu toate studiile susțin acest lucru, există câteva cercetări care vorbesc despre beneficiile gumei de mestecat și pierderea în greutate.

Guma de mestecat te poate ajuta să ai mai puține pofte de mâncare

Mestecatul în sine reduce foamea, oferă senzația de prea  plin și te ajută să ai mai puține pofte, în special pentru gustări. În urma unui studiu s-a arătat că mestecatul gumei reduce foamea și poftele după zece ore de post, la fel de eficient ca atunci când bei o băutură bogată în calorii. Un alt studiu sugerează că o parte dintre participanți care au fost rugați să mestece gumă cu 30 de minute înainte de masă s-au simțit la fel de plini ca cei care au apucat să mănânce în primele cinci minute.

Mai mult, există cercetări care sugerează că mestecatul gumei reduce dorința de a mânca fructe, iar astfel este posibil să se reducă și calitatea dietei.

Te poate ajuta să consumi mai puține calorii

Există persoane care aleg să mestece gumă între mese, în special pentru că se gândesc că îi ajută în procesul de slăbire, consumând mai puține calorii. În urma unui studiu, participanții care au mestecat gumă între micul dejun și masa de prânz, nu numai că simțeau mai puțin senzația de foame între mese, dar au consumat cu aproximativ 68 mai puține calorii decât participanții care nu au mestecat gumă deloc.

Guma de mestecat te poate ajuta să arzi mai multe calorii

Puține sunt studiile care chiar pun accentul pe acțiunea în sine. Mai exact, mestecatul gumei poate ajuta la arderea mai multor calorii. În urma unui studiu mic, participanții care au mestecat gumă după masă au crescut termogeneza indusă, care înseamnă numărul de calorii arse în urma digestiei. În orice caz, numărul de extra calorii a rămas foarte mic. Cercetările sugerează că mestecatul gumei în timpul mersului poate ajuta la scăderea în greutate, deoarece crește pulsul, iar în funcție de viteza cu care mergi, poți arde mai multe calorii și grăsimi.

Alexandra Necsoiu
Alexandra Necsoiu

ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, alexandra.necsoiu@m.ro

Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea