Fructul care te ajută să slăbești 2 kilograme în doar 3 zile

Legumele și fructele, de exemplu, sunt vitale pentru menținerea unei greutăți sănătoase. Iată care este fructul care te ajută să slăbești.
  • Publicat:
Fructul care te ajută să slăbești 2 kilograme în doar 3 zile
Foto: envato

Cu siguranță știi deja că un singur aliment nu te poate ajuta să slăbești, mai ales că există factori multipli precum ceea ce mănânci, cum mănânci și în ce cantitate, care pot impacta obiectivele tale din procesul de slăbire. Legumele și fructele, de exemplu, sunt vitale pentru menținerea unei greutăți sănătoase. În timp ce toate fructele și legumele oferă o varietate de nutrienți care contribuie la starea noastră de sănătate, unele dintre ele, precum zmeura, pot fi mai benefice în procesul de slăbire.

Cum te ajută fructele să slăbești?

În continuare, iată câteva motive pentru care fructele te pot ajuta să slăbești rapid și de ce e bine să le integrezi în planul tău alimentar.

Pot înlocui alimentele bogate în calorii

Comparativ altor alimente precum gustările, deserturile și băuturile îndulcite, majoritatea fructelor sunt dense în nutrienți și reduse în calorii. Fructele sunt bogate în fibre și apă, ceea ce înseamnă că adaugă volum mâncărurilor. Asta înseamnă că poți mânca aceeași cantitate de alimente, dar să consumi mai puține calorii, scrie Centrul de Prevenție și Control al Bolilor (CDC).

Previn senzația de foame

Consumul adecvat de fructe și legume poate ajuta la încetinirea modului în care mănânci, se arată în urma unui studiu publicat în 2020 în Nutrients. Atunci când mesteci mâncarea și o mănânci conștient te bucuri de numeroase beneficii, precum îmbunătățirea senzației de sațietate.

Cel mai bun fruct care te ajută să slăbești

Dacă ți-ai propus să slăbești, asigură-te că mănânci zmeură. Aceste fructe sunt bogate în fibre și antioxidanți care oferă un gust satisfăcător de dulce încât să-ți sprijine procesul de slăbire.

Zmeura conține fibre

Zmeura, atât proaspătă, cât și congelată, oferă aproximativ 10 grame de fibre la 123 grame, adică o treime din necesarul zilnic recomandat de fibre pentru femei și bărbați. Fibrele posedă numeroase beneficii și ajută în procesul de slăbire, încetinesc digestia și previn spike-urile glicemice. Mai mult, ține cont că bacteria din tractul gastrointestinal se hrănește cu fibre, ceea ce înseamnă că joacă un rol esențial atât pentru un microbiom echilibrat și divers, cât și pentru o bună funcționare a sistemului imunitar.

Are proprietăți antiinflamatorii

Antioxidanții care se regăsesc în fructe și legume joacă un rol uriaș în protejarea celulelor corpului prin neutralizarea radicalilor liberi pentru a reduce bolile care reduc inflamațiile. Zmeura conține antioxidanți specifici numiți antocianine, arată un studiu din 2019 publicat în Journal of Berry Redearch. De asemenea, zmeura este o sursă excelentă de vitamina C, un alt antioxidant.

Este un îndulcitor natural

Zmeura conține zahăr în mod natural, iar astfel îți poți satisface pofta de dulce. Le poți mânca goale sau alături de un bol cu iaurt și cereale, în salată, deserturi și multe altele.

Te ajută să slăbești

Integrată într-o dietă sănătoasă și echilibrată, zmeura te poate ajuta să slăbești 2 kilograme în doar 3 zile. O poți consuma la fiecare masă, dar ai grijă să nu exagerezi în cantități!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân