Slăbește cu dieta scandinavă

  • Publicat:
Slăbește cu dieta scandinavă
Sursa foto: shutterstock

Dieta scandinavă creată de dieteticianul Suzy Wengel pare să fie una dintre cele mai ușoare alternative de slăbit din lume. Asta pentru că nu trebuie să numeri caloriile sau elimini cu strictețe anumite alimente din regimul tău. Dieta vine cu un principiu mult mai simplu: măsurarea în palmă a portiei de mâncare! Genial, nu? 

Dieta scandinavă: mănânci și slăbești

Suzy Wengel, dietetician și autor renumit în Danemarca, a creat o dietă care s-a dovenit a fi atât de populară și eficientă, încât ulterior planul de alimentație a fost numit „cel mai ușor plan alimentar din lume”!

Cum ținem această dietă?

Extrem de simplu. Nu numărăm caloriile, ci calculăm raportul de proteine, grăsimi și carbohidrați. Pornind, desigur, de la o regulă de bază și anume: fiecare masă trebuie să conțină porții cu 4 tipuri de produse (de mărimea unui pumn).

1 porție de produse = 1 porție proteine și carbohidrați + 2 porții de legume + 1 lingură de grăsimi

Așadar, potrivit regulii mai sus descrise, putem consuma:

  • o mâna de proteine: somon, ouă, brânză de vaci, vită, pui sau curcan, sardine
  • o mâna de carbohidrați: cartofi, orez, paste, pâine
  • două mâini de legume
  • 1 lingură de ulei de măsline

Priviți un exemplu de meniu pentru mic dejun, prânz și cină:

Mic dejun: roșii cherry, mazăre (legume), 2 ouă (proteine), o felie de pâine (carbohidrați), puțin unt (grăsimi) și o ceașcă de cafea cu lapte

Prânz: morcovi, castraveți, ardei, roșii sau ciuperci (legume), pate, ou sau somon (proteine), pâine (carbohidrați), 1 bucată de brânză (grăsimi)

Cină: morcovi, pătrunjel, sparanghel (legume), carne 60 gr (proteină), un pahar de vin (carbohidrați), puțin unt în care legumele să fie sotate (grăsimi)

Dieta scandinavă este tipul de regim alimentar preferat de femeile din toată lumea, deoarece nu implică restricții alimentare dure. Ajută nu numai la reducerea greutății corporale, ci și la îmbunătățirea stării fizice și mentale: redă vigoarea, energia și bunăstarea.

Sursă: Today

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân