Reducerea zilnică a numărului de calorii te ajută să slăbeşti: cum arată 300 de calorii

Un nou studiu arată că dacă reducem consumul zilnic de calorii, reuşim să slăbim eficient. Doar 300 de calorii trebuie să ”tăiem”.
  • Publicat:
Reducerea zilnică a numărului de calorii te ajută să slăbeşti: cum arată 300 de calorii
FOTO: 123rf.com / Reducerea zilnică a numărului de calorii te ajută să slăbeşti: cum arată 300 de calorii

Cercetătorii susţin că ne putem îmbunătăţi sănătatea metabolismului dacă renunţăm la 300 de calorii pe zi din dietă. Astfel, prin reducerea caloriilor într-o cantitate mică putem îmbunătăţi biomarkerii tensiunii arteriale, glicemiei şi colesterolului. Participanţii la studiu au pierdut în jur de 7 kilograme în doi ani de zile, prin reducerea consumului de calorii. Experţii în nutriţie punctează că este mult mai important să te concentrezi asupra alimentelor pe care le mănânci decât asupra caloriilor în sine.

Dacă în fiecare zi renunţi la un număr de calorii echivalent cu cel al unei felii de pizza cu brânză este suficient pentru a-ţi îmbunătăţi biomarkerii sindromului metabolic, mai exact pentru a reduce tensiunea arterială, excesul de grăsime din zona taliei sau nivelul anormal al colesterolului şi trigliceridelor, arată cercetătorii de la Universitatea Duke din Carolina de Nord. Studiul a fost condus de Dr. William Kraus, care a comparat biomarkerii unui grup care urma o dietă normală şi controlată, cu rezultatele unui grup de 143 de participanţi care au fost de acord să reducă consumul zilnic de calorii. Pe parcursul celor doi ani de studiu, indivizii din grupul care a decis să micşoreze consumul de calorii, au reuşit să slăbească aproape 7 kilograme.

Studiul condus de Dr. Kraus şi echipa sa s-a concentrat pe restricţia generală a caloriilor şi nu pe reducerea consumului anumitor micronutrienţi ca proteinele, carbohidraţii sau grăsimile.

Fă alegeri mai sănătoase

O femeie adult ar trebui să consume între 1600 şi 2400 de calorii pe zi, în timp ce un bărbat adult ar trebui să consume între 2000 şi 3000 de calorii pe zi. Consumul de calorii diferă în funcţie de vârstă, sex, înălţine, greutate şi nivelul activităţii fizice.

Cea mai bună strategie de a mânca sănătos este de a evita mâncarea procesată, să consumi alimente bogate în nutrienţi, multe verdeţuri, alimente proaspete, nuci, seminţe şi leguminoase.

Cum arată 300 de calorii

Dacă te întrebi care ar fi alimentele pe care să le eviţi pentru a reduce consumul zilnic cu 300 de calorii, iată câteva variante:

  • un croissant cu şuncă şi caşcaval are undeva la 320 de calorii
  • un cheeseburger normal ajunge la 300 de calorii
  • brioşă ajunge la 200 de calorii
  • felie de pizza cu caşcaval are între 150 şi 650 de calorii, în funcţie de locul din care o cumperi
  • un cartof copt, fără unt, cremă sau alt topping, ajunge la 161 de calorii
  • pungă de chips-uri are undeva la 274 de calorii
  • porţie mică de cartofi prăjiţi are undeva la 230 de calorii
  • un fursec cu ciocolată ajunge la 221 de calorii
  • un Snickers are aproximativ 280 de calorii.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân