Laptele de cocos vs laptele de migdale: care este mai sănătos?

Lipsit de grăsimi animale si bogat în nutrienți, atât laptele de cocos, cât și laptele de migdale sunt cea mai bună alternativă, care poate înlocui cu succes laptele de la animale.
  • Publicat:
Laptele de cocos vs laptele de migdale: care este mai sănătos?
Laptele de cocos și laptele de migdale: Care este mai sănătos? sursa foto: shutterstock

Atât laptele de cocos, cât și laptele de migdale sunt produse lipsite de lactoză și reprezintă o alternativă vegană ideală a laptelui clasic. Laptele de migdale poate fi ușor produs din migdale măcinate fin și amestecate cu apă. Laptele de cocos este făcut din pulpa măcinată de nucă de cocos înmuiată în apă și are un conținut mult mai mare de grăsimi și calorii decât laptele de migdale.

Aceste tipuri de lapte sunt două opțiuni pe bază de plante, care sunt potrivite dintr-o multitudine de motive.

În primul rând, dacă ai o intoleranță la lactoză sau ești alergic la laptele de vacă, aceste alternative pe bază de plante sunt o opțiuni potrivită pentru prepararea mâncărurilor și gustărilor preferate. Poți consuma laptele de cocos sau de migdale alături de cerealele tale preferate, îl poți include în smoothie-uri sau chiar în cafeaua de dimineață.

Aceste două alternative ale laptelui de la animale sunt totodată de mare ajutor în reducerea consumului de produse de origine animală.

Beneficiile laptelui de cocos

Laptele de cocos este apreciat pentru că este o sursă de trigliceride cu lanț mediu. Acest tip de grăsime poate crește potențial metabolismul și reduce grăsimea corporală.

Deoarece laptele de cocos este diluat cu apă, nu oferă aceeași cantitate din aceste grăsimi. Prin urmare, este greu de spus dacă poți beneficia în același mod de sursa de trigliceride cu lanț mediu găsite în mod natural în pulpa de cocos.

În plus, laptele de cocos conține compuși fenolici. Teoretic, acești antioxidanți sunt de mare ajutor în protejarea organismului împotriva stresului oxidativ, care crește riscul cancerului, bolilor de inimă și al altor afecțiuni.

Laptele de cocos poate fi cu siguranță o opțiune bună de introdus în alimentația ta, dar nu ar trebui să fie singură sursă de antioxidanți.

Beneficiile laptelui de migdale

Migdalele conțin fibre prebiotice, care hrănesc bacteriile intestinale bune, permițându-le să fie în echilibru.

Dar nu te baza pe laptele de migdale pentru a-ți satisface nevoia de fibre. Încearcă să mănânci aproximativ 25 până la 38 de grame de fibre pe zi, alegând o varietate de alimente vegetale pline cu fibre, indiferent dacă bei sau nu lapte de migdale.

Laptele de migdale are un conținut scăzut de calorii, grăsimi și carbohidrați, ceea ce poate fi de ajutor dacă încerci să pierzi câteva kilograme sau să îți menții greutatea. De asemenea, are un conținut scăzut de grăsimi saturate. Principalul tip de grăsime din laptele de migdale este grăsimea mononesaturată, care se găsește și în uleiul de măsline.

Desigur, laptele de migdale nu face minuni, dar poate face parte dintr-un plan alimentar sănătos care ține sub control greutatea și menține sănătatea inimii.

Surse: msn.com, diffen.com, thehealthy.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân