Laptele cu ciocolată, bun pentru recuperarea sportivilor

Atleții care au consumat laptele cu ciocolată nu au mai simțit oboseala, iar astfel concluzia studiului a fost că această băutură este eficientă în recuperarea sportivilor.
  • Publicat:
Laptele cu ciocolată, bun pentru recuperarea sportivilor
Foto: shutterstock

Când eram copii obișnuiam să bem lapte cu ciocolată, dar această băutură este potrivită și pentru adulți, în special atunci când vor să-și găsească confortul în ceva dulce. Dar înainte de a te îndrăgosti prea mult de laptele cu ciocolată, iată ce spun cercetătorii despre impactul pe care această băutură o are asupra sănătății.

Cât de bun este laptele cu ciocolată pentru sănătate?

Valori nutriționale

Similar laptelui fără îndulcitori, laptele cu ciocolată este disponibil sub diferite forme- cu 3.5% grăsime, 2% sau 1%. 30ml de lapte cu ciocolată de 1% grăsime conține 150 de calorii, 2.5 grame grăsime, 23 grame carbohidrați, 10 grame de zahăr adăugat și 8 grame de proteină. De asemenea, aceeași cantitate oferă 20% din necesarul zilnic de calciu, 30% din necesarul zilnic e vitamina B, 10% potasiu, 15% vitaminele A și D.

Cum ajută în recuperare

Multe persoane consumă această băutură pentru a păcăli pofta de dulce, dar de-a lungul timpului a fost folosită și în recuperarea după antrenament. Există cercetări puvlicate în International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism care vorbesc despre acest aspect. De exemplu, în acest studiu, în trei zile diferite, cercetătorii au pus nouă cicliști să facă antrenamente de interval, să ia o pauză de patru ore, apoi să continue cu ciclismul până la epuizare.

După prima sesiune de antrenament și alte două ore mai târziu, cicliștii au consumat una din cele trei băuturi: lapte cu ciocolată, un fluid scăzut în carbohidrați care înlocuia electroliții și o băutură bogată în carbohidrați. Atleții care au consumat laptele cu ciocolată nu au mai simțit oboseala, iar astfel concluzia studiului a fost că această băutură este eficientă în recuperarea dintre antrenamente.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân