Kilogramele în plus pot duce la diverse boli. Dar iată de ce slăbesc oamenii!

Motivele pentru care oamenii vor să piardă kilograme sunt variate și nu de puține ori nu sunt legate de sănătate.
  • Publicat:
Kilogramele în plus pot duce la diverse boli. Dar iată de ce slăbesc oamenii!
Motive frecvente pentru care oamenii vor să slăbescă, foto Pexels.com

Una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă oamenii astăzi în zonele industrializate este cu siguranță supraponderabilitatea și obezitatea. Și nu din cauza aspectului fizic, fiecare om are frumusețea și farmecul său ce nu sunt condiționate de modul în care arată. Ci din cauza problemelor de sănătate. Iată ce complicații și boli se pot instala.

Atunci când starea de sănătate începe să se clatine din cauza complicațiilor aduse de kilogramele în plus, cei mai mulți oameni găsesc motivația să ia măsuri. Iată la ce afecțiuni duce creșterea în greutate în timp: diabet zaharat, dislipidemie, boli cardiovasculare, artroză, afecțiuni ale aparatului respiratori (vezi hipoxie, sindrom de apnee in somn).

Boli de ficat, dar chiar și probleme ale aparatului reproducător sunt legate de reproducere

De asemenea, din cauza kilogramelor în plus și sistemul digestive poate fi afectat (steatoza hepatică, reflux gastroesofagian, hernie hiatală, litiază biliară etc). Unele persoane au și probleme cu fertilitatea din cauza greutății corporale ridicate. La toate acestea, se adaugă și presiunea social. Multe persoane cu probleme precum supraponderabilitatea și obezitatea se confruntă cu discriminarea la locul de muncă, la școală, facultate. S-a observat că o dată cu topirea kilogramelor în plus, stima de sine crește. Iar o stimă de sine crescută este vitală pentru starea psihică.

Unele persoane slăbesc după divorț, alții ca să aibă mai multă energie și poftă de viață

Evident, aspectul estetic nu este deloc de neglijat atunci când vorbim despre dorința de a elimina kilograme în plus. Uneori evenimente precum o despărțire de partener, un divorț sau o nuntă sunt suficient de puternice pentru a schimba stilul de viață într-unul echilibrat c educe și la pierderea kilogramelor în plus. Alteori, operații de micșorare a stomacului sunt o soluție pentru unii pacienți cu obezitate pentru a slăbi. Un alt motiv pentru care oamenii doresc sa slabeasca este perspectiva estetica. În alte cazuri, greutatea cu care se deplasează, nivelul de energie scăzută sunt motivele care îi fac să adopte o schimbare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân