Supa care te scapă de burtă. Cum să slăbești cu câteva ingrediente

Având în vedere că pe timpul verii pofta de mâncare nu este atât de mare, iată care este supa care te scapă de burtă.
  • Publicat:
Supa care te scapă de burtă. Cum să slăbești cu câteva ingrediente
Foto: envato

Sezonul cald este momentul ideal în care să slăbești, iar asta pentru că din cauza temperaturilor crescute, pofta de mâncare nu mai este atât de mare și tinzi să optezi pentru preparate ușoare care să-ți satisfacă senzația de foame. Cercetările arată că pe timpul iernii suntem mai predispuși să ne îngrăsăm cu până la un kilogram, iar motivele sunt diverse: nu avem parte de atât de multă expunere la soare de unde să ne luăm doza de vitamina D în mod natural și nici nu avem atât de multă energie astfel încât să urmăm o dietă. Așadar, suntem mai predispuși ca iarna să mâncăm carbohidrați denși din punct de vedere caloric, în special dulciuri și rădăcinoase.

Din fericire, pe timpul verii ne putem satisface pofta de mâncare cu ajutorul supelor. O meta-analiză realizată în 2020 și publicată în jurnalul Physiology & Behavior arată că în urma consumului de supă scade riscul de obezitate.

Supa este unul dintre acele preparate prietenoase cu kilogramele noastre, câtă vreme optăm pentru ingrediente potrivite în acest sens. Mai mult, un studiu publicat în British Journal of Nutrition arată că supa conține atât fibre, cât și proteine, doi nutrienți esențiali în procesul de slăbire. Așadar, atunci când mănânci supă, slăbești, dar foarte mult contează și tipul de supă pentru care optezi, pentru că multe dintre ele au o cantitate crescută de sodiu și sunt dense din punct de vedere caloric.

Supa care te scapă de burtă

Pentru a ajunge la rezultatele dorite, iată care este supa care te scapă de burtă și căror ingrediente să le acorzi mai multă atenție. Este vorba de supa de legume cu ghimbir prospăt.

Multe date arată că atunci când mâncăm mai multe legume scade riscul de creștere în greutate, iar o modalitate simplă de a te bucura de mai multe legume deodată este cu ajutorul unei supe. Nu ezita să adaugi și boabe de fasole. Indiferent că optezi pentru fasole albă, roșie sau neagră, aceasta este bogată în fibre și reglează greutatea.

Pentru mai multă proteină, folosește ca bază o supă de oase, pentru că reduce balonarea și nu conține atât de multă sare. În plus, oferă sațietate, aspect esențial în procesul de slăbire.

Asezonează supa cu ghimbir proaspăt. Înlocuiește sarea cu ajutorul ghimbirului sau a altor verdețuri și condimente care să te ajute să obții gustul pe care ți-l dorești.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”