Gulia, leguma siluetei perfecte

Mai puţin cunoscută decât alimentele cu proprietăţi asemănătoare – varză, nap, conopidă, broccoli, lobodă verde, bok choy (varză chinezească), ştevie, sfeclă, gulia are multe beneficii. S-a dovedit a fi şi o armă eficientă împotriva cancerului. Consumate frecvent, guliile sunt ideale în curele de slăbire, în combaterea contracţiilor musculare şi pentru întărirea sistemului imunitar.
  • Publicat:
Gulia, leguma siluetei perfecte

Mai puţin cunoscută decât alimentele cu proprietăţi asemănătoare –  varză, nap, conopidă, broccoli, lobodă verde, bok choy (varză chinezească), ştevie, sfeclă, gulia are multe beneficii. S-a dovedit a fi şi o armă eficientă împotriva cancerului. Consumate frecvent, guliile sunt ideale în curele de slăbire, în combaterea contracţiilor musculare şi pentru întărirea sistemului imunitar.

Să gândim exotic, ne sfătuiesc nutriţioniştii americani! Ei aduc în discuţie această preţioasă legumă care pe plan local se găseşte din plin în pieţe şi supermarketuri în special toamna. Gulia, care merită toată atenţia, oferă culoare, nutrienţi şi savoare oricărei diete.

Este acel aliment misterios însă extrem de disponibil cu reale proprietăţi nutriţionale precum roşiile şi ceapa. Specialiştii recomandă o legumă nouă pe lună. Astfel sunt testate reţete diferite şi descoperite gusturi noi, care să placă foarte mult. Leguma albă răspunde acestui îndemn şi se înscrie cu succes în rândul suratelor vedetă în ale sănătăţii.

Cum o consumăm? De preferat, crudă sau în sucuri. După ce a fost decojită poate fi savurată precum un măr sau dată prin răzătoare cu puţin ulei de măsline şi suc de lămâie într-o salată delicioasă. De asemenea, gustul dulce-acrişor merge de minune în combinaţie cu alte legume ce se găsesc de regulă în salata de crudităţi şi încântă papilele gustative.

Şi cei mici se pot bucura de această legumă care şi-a dovedit eficienţa în combaterea rahitismului. Cât despre siluetă? Gulia este excelentă în curele de slăbire. Este bogată în vitamine şi minerale şi are un conţinut scăzut de calorii – 27 calorii la 100 g.

Prin urmare, este un aliat eficient, uşor de procurat şi de preparat în bătălia de eliminare a kilogramelor nedorite. |n plus, sucul proaspăt obţinut din gulie ajută la detoxifierea organismului şi implicit la curăţarea tenului.

Citeşte şi: Salatele proaspete sunt sănătoase, dar şi gustoase

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
Cum recunoaşteţi mierea naturală?
Cum recunoaşteţi mierea naturală?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”