Dieta pentru drenajul limfatic. Ce alimente să mănânci

Află ce presupune dieta pentru drenajul limfatic și care sunt alimentele pe care trebuie să le introduci în alimentația ta.
  • Publicat:
Dieta pentru drenajul limfatic. Ce alimente să mănânci
Foto: shutterstock

Sistemul limfatic este o componentă importantă a sistemului imunitar și circulator care promovează circulația sangvină și fluidul limfatic în organism pentru a elimina acumularea de fluide în anumite zone ale corpului precum picioare sau tălpi. Oferă numeroase beneficii, inclusiv la nivel digestiv, iar asta pentru că îndepărtează toxinele din corp și îmbunătățește sistemul imunitar. Cu alte cuvinte, drenajul limfatic reprezintă modul în care organismul procesează fluidul limfatic și elimină impuritățile pentru a menține echilibrul în corp și o circulație sănătoasă. Iată ce alimente poți introduce în dietă pentru a îmbunătăți drenajul limfatic.

Dieta pentru drenajul limfatic

Tofu și edamame

Tofu și edamamele sunt făcute din boabe de soia și sprijină drenajul limfatic. Ambele conțin proteine vegetale, iar cercetările indică faptul că nivelul crescut al glicemiei poate afecta modul de funcționare a drenajului limfatic, motiv pentru care consumul de proteine vegetale este esențial.

Ceaiul

Hidratarea îmbunătățește circulația sangvină și sistemul limfatic. Deshidratarea poate fi un impediment pentru drenajul limfatic, așadar asigură-te că bei multă apă și ceaiuri din plante pentru o circulație optimă a fluidelor. Înlocuiește cafeaua de la prânz cu ceaiul și consumă-l chiar și înainte de culcare.

Turmeric

Turmericul are proprietăți antiinflamatorii care pot ajuta în privința problemelor de drenaj limfatic, iar asta datorită curcumei, care sprijină sănătatea sistemului limfatic. Se recomandă consumul de turmeric cu o sursă de grăsime pentru o mai bună absorbție, iar în acest sens uleiul de măsline, marinadele, dressingurile de salată sunt o alegere excelentă.

Măslinele și uleiul de măsline, bune în dieta pentru drenajul limfatic

Uleiul de măsline extra-virgin este cunoscut pentru sprijinul sănătății sistemului cardiovascular, iar tot ce este bun pentru circulația sangvină este bun și pentru sistemul limfatic. Măslinele și uleiul de măsline conțin antioxidanți și grăsimi nesaturate care pot reduce inflamațiile și sprijină sănătatea sistemului limfatic.

Semințele de chia

O excelentă sursă de fibre, proteine și acizi grași omega-3, semințele de chia îmbunătățesc sistemul limfatic și mențin un tract gastrointestinal sănătos. Grăsimile omega-3 ajută la reducerea inflamațiilor în timp ce fibrele sprijină tractul intestinal și sistemul imunitar.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân