Dieta Curcubeu, pentru o siluetă de vară!

Pentru că e vară şi pentru că multe dintre noi nu am apucat să ne pregătim silueta de plajă aşa cum trebuia, o nouă dietă ne sare în ajutor!
  • Publicat:
Dieta Curcubeu, pentru o siluetă de vară!

Pentru că e vară şi pentru că multe dintre noi nu am apucat să ne pregătim silueta de plajă aşa cum trebuia, o nouă dietă ne sare în ajutor!

Dieta Curcubeu, un program care pune accentual pe consumul de fructe şi legume colorate şi proaspete pentru o sănătate mai bună şi un trup de invidiat.

Variaţiunile din cadrul dietei sunt menite să evidenţieze legătura spiritual dintre trupurile noastre şi modul în care le hrănim.

Cum funcţionează?

Această dietă se bazează pe ideea conform căreia, mâncând o varietate de alimente de culori diferite, oferim organismului nostrum vitamine şi minerale. Acest lucru se bazează mai ales pe faptul că atât vitaminele cât şi mineralele, antioxidanţii sau fitochimicalele se află în pigmentul care colorează fructele şi legumele.

Făcând în aşa fel ca farfuria să reprezinte un curcubeu, vei putea să respecţi în fiecare zi cerinţele organismului tău. Această dietă pune accentul pe fructele şi legumele cu multe firbe şi puţine calorii, despre care se ştie deja că au proprietatea de a preveni apariţia bolilor şi de a îmbunătăţi sănătatea.

Numeroase studii au arătat faptul că un consum de 5-9 porţii de fructe şi legume pe zi duce la protecţia organismului, întărirea sistemului imunitar şi prevenirea multor tipuri de boli.

Argumente Pro şi Contra

Urmând acest program alimentar, te asiguri că porţiile recomandate de fructe şi legume sunt incluse în dieta ta zilnică. Consumarea unei farfurii pline cu o varietate de legume colorate poate provoca senzaţia de saţietate (senzaţia de stomac plin de fibre şi apă) şi poate contribui considerabil la scăderea în greutate.

Dieta poate să fie destul de greu de urmat, mai ales dacă eşti o carnivore înrăită. Totuşi, aportul de proteine din legume şi fructe este mai mult decât suficient.

Este potrivită pentru tine?

Această dietă va fi potrivită persoanelor care doresc să îşi aleagă alimentele, dar care au nevoie de îndrumare.

Persoanele care au măcar câteva cunoştiinţe despre nutritie şi înţeleg importanţa consumului de produse vegetale vor fi cu siguranţă interesate de această dietă.

Persoanele care suferă de diverse afecţiuni trebuie să apeleze la sfaturile unui specialist înainte de a începe această dietă.

Exemplu de meniu pentru o zi

Mic dejun – Pâine integrală prăjită, lapte, suc de struguri, grepfrut

Prânz – Salată de ton cu verdeţuri asortate, roşii, sparanghel, şerbet de portocale

Cină – Supă de paste făinoase şi legume, paste Primavera, pară coaptă cu glazură de ghimbir, vin roşu

Gustarea 1 – Felii de mango şi papaya uscate

Gustarea 2 – Salată de fructe

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”