Cum să scapi de greață și de arsuri stomacale în sarcină

Câteva obiceiuri simple sunt de folos pentru a scăpa mai ușor de grețurile matinale, dar și de arsurile stomacale specifice sarcinii.
  • Publicat:
Cum să scapi de greață și de arsuri stomacale în sarcină
Cum sa scapi de grețuri și arsuri stomacale în sarcină, foto Shutterstock

Unele dintre senzațiile neplăcute pe care femeile gravide le experimentează sunt cu siguranță: greața, dar și arsurile stomacale. Senzația de greață se poate instala chiar de la prima oră a dimineții. Iar arsurile stomacale sunt direct în unele cazuri direct conectate cu obiceiuri alimentare. Am aflat ce trucuri simple dau rezultate!

 

Unele femei gravide experimentează senzația de greață când simt mirosuri grele cum ar fi miros de canal sau chiar când simt parfumuri. Parfumuri care culmea le plăceau până se fie însărcinate. Alte femei gravide, însă, se trezesc cu senzații de greață. Pentru greața matinală unele moașe din Germania recomandă următoarele:

Înainte să te ridici din pat, mănâncă puțină pâine prăjită.

Nu te ridica imediat ce te-ai trezit din pat, fă-o în tihnă, stând în fund la marginea patului câteva minute.

A se evita mâncărurile de abundă în grăsimi sau au miros puternic în sarcină

Ceai de ghimbir ameliorează stările de greață, dar și apa carbogazoasă este de ajutor.

Mâncărurile din meniul zilnic să fie cât mai proaspete, a se evita preparatele prăjite, foarte grase sau cu miros puternic.

Chiar dacă este dimineață și obișnuiști să bei cafea, ceai sau un pahar cu lapte, află că aceste alimente nu sunt indicate dacă ai un episod de greață matinală.

Arsuri stomacale la gravide – cum să le eviți

Când îți este lumea mai dragă, mai ales în perioada sarcinii, pot apărea arsuri stomacale, senzații deloc plăcute și care îngrijoarează. Medicii nutriționiști atrag atenția asupra următorului fapt: dacă se respectă câteva reguli în ceea ce privește alimentația și hidratarea, arsurile stomacale pot fi evitate.

A se evita mâncatul pe fugă. Bolul alimentar se mestecă bine.

Lichidele se beau în afara meselor

Mâncărurile grase, picante sunt mai des asociate cu arsurile stomacale. A se evita.

Chiar dacă femeilor gravide li se face somn după mesele principale, este recomandat să nu se întindă în pat în prima oră după ce au mâncat.

A se evita mesele copioase. Mese mici și dese sunt mai ușor de digerat.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”