Cum să elimini rapid retenția de apă și să scapi de 2 kilograme

În mod normal, retenția de apă se resimte la nivelul abdomenului, picioarelor și brațelor, iar alte cauze ale balonării mai pot fi și bolile de inimă și de rinichi.
  • Publicat:
Cum să elimini rapid retenția de apă și să scapi de 2 kilograme
Foto: shutterstock

Cu siguranță ai avut zile în care te-ai simțit balonată și ai resimțit un disconfort din această cauză. Află că una dintre probleme poate fi retenția de apă, care te face să fluctuezi în greutate cu 1-2 kilograme. În mod normal, retenția de apă se resimte la nivelul abdomenului, picioarelor și brațelor, iar alte cauze ale balonării mai pot fi și bolile de inimă și de rinichi. Dacă vrei să scapi de retenția de apă, câteva schimbări mici te pot ajuta în acest sens.

Bea ceai de păpădie pentru a scăpa de retenția de apă

Ceaiul de păpădie este un diuretic natural care te ajută să scapi de retenția de apă, iar asta pentru că urinarea este mai frecventă în urma consumului acestui tip de ceai. Astfel, reduci balonarea și greutatea produsă din cauza apei prezente în corp. Mai mult, ceaiul de păpădie conține potasiu și alți micronutrienți benefici pentru starea generală de sănătate.

Limitează consumul de sare

Prea multă sare în organism poate produce senzația de balonare, motiv pentru care trebuie să încerci să o eviți. Consumul de sare în exces poate duce și la alte efecte adverse precum potențialul de a crește riscul de complicații cardiovasculare, dar și de constipație, un alt factor care produce balonarea.

Consumă suficient magneziu

Mulți dintre noi nu consumăm suficient magneziu, un mineral care joacă un rol extrem de important pentru sănătate din multe aspecte. Pentru că magneziul este un mineral care joacă un rol esențial în echilibrul fluidelor, cantitatea adecvată poate ajuta la scăderea în greutate în anumite situații. Printre alimentele care conțin magneziu se numără avocado, migdalele și prunele uscate.

Hidratează-te

Hidratarea te ajută să reduci retenția de fluide, iar asta pentru că băuturile care conțin minerale esențiale ajută organismul să rămână echilibrat. Acestea conțin sodiu, calciu, potasiu și magneziu. Poți consuma alimente precum castravete și pepene pentru că și ele sprijină hidratarea.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”