Cori Grămescu, antrenoare de fitness: „Sunt o fostă grasă iar lucrul ăsta mi-a marcat adolescența”

Expunerea zilnică la „perfecțiune” ne schimbă percepția, ni se spune mereu cum ar trebui să arătăm. În realitate, e mult simplu, nu trebuie să fim în vreun fel!
  • Publicat:
Cori Grămescu, antrenoare de fitness: „Sunt o fostă grasă iar lucrul ăsta mi-a marcat adolescența”
Sursa foto: Instagram @Cori Grămescu

Cori Grămescu, antrenoare de fitness și coach de lifestyle şi nutriţie, mărturisește într-o postare pe Facebook că în adolescență s-a luptat cu kilogramele în plus și a fost puternic influențată de revistele de beauty, care ilustrau imagini cu siluete perfect, dar deloc în concordanță cu realitatea.

De la an la an se schimbă foarte tare moda, anul asta se poartă fundul mare, anul viitor poate se poartă fundul mic. Ce faci de la un an la altul? Nu putem să ne schimbăm corpul ca pe un rând de haine, spune Cori.

Redăm mai jos, integral, postarea lui Cori Grămescu:

Prețuiam perfecțiunea artificială a pozelor de beauty din reviste

Sunt o fostă grasă iar lucrul ăsta mi-a marcat adolescența, mi-a marcat copilăria, mi-a marcat primii ani de dezvoltare ca femeie. Fac parte din generația de femei care a crescut cu o idee despre frumusețe influențată clar de revistele de modă cu primele poze Photoshopate, de Sex and the City. Prețuiam perfecțiunea artificială a pozelor de beauty din reviste și căutam același gen de perfecțiune pe chipul meu și corpul meu.

Însă, odată cu experiența, a venit înțelepciunea de a nu mă mai compara. Am început cu lucrurile ușor de gestionat – să îmi controlez alimentația, să fac sport, să am o greutate sănătoasă și un corp de care să fiu mândră. Apoi am realizat că acest stil de viață mă face fericită, așa că am vrut să cresc și să continui în direcția asta – așa am început să fiu antreprenor în fitness, așa am devenit antrenor.

Sunt suma deciziilor și experiențelor mele și asta mă face să mă simt frumoasă

Din dorința de a-mi găsi un drum al meu, un sens care să mă facă să simt că trăiesc deplin. Mi-am alocat energie și timp pentru fiecare lucru în care am crezut și am visat, apoi am învățat uneori din greșeli. Sunt suma deciziilor și experiențelor mele și asta mă face să mă simt frumoasă.

Așa cum sunt azi, acum, în acest moment este exact așa cum trebuie să fiu. Depinde de mine să mă îngrijesc, să trăiesc echilibrat și să îmi accentuez trăsăturile și frumusețea mea naturală. Am avut nevoie de ani să înțeleg și să simt că frumusețea nu e sinonimă cu perfecțiunea, că în spatele frumuseții se află mii de experiențe și de clipe de emoție.

Există această fantezie că poți așa Photoshop-style să schimbi lucruri doar gândindu-te la ele și dispar cât ai clipi!

Cred că printre lucrurile pe care ar trebui să le tratăm cu obiectivitate ar fi să înțelegem că modul în care ne alimentăm și mișcarea pe care o facem, în primul rând, țin de alegere, țin de noi, este ceva ce doar noi putem să implementăm în viața noastră.

Nu putem să ne schimbăm corpul ca pe un rând de haine

De la an la an se schimbă foarte tare moda, anul asta se poartă fundul mare, anul viitor poate se poartă fundul mic. Ce faci de la un an la altul? Nu putem să ne schimbăm corpul ca pe un rând de haine. De asta este important să înțelegem că, dincolo de felul în care arătăm, a prelua responsabilitatea pentru ceea ce mâncăm, ceea ce trăim, mișcarea pe care o facem, corpul nostru, totul este despre noi. E despre a ne descoperi pe noi înșine!

Expunerea zilnică la „perfecțiune” ne schimbă percepția, ni se spune mereu cum ar trebui să arătăm, cum ar trebui să ne comportăm, ce este sexy și ce nu, ce ne face cu adevărat să fim frumoase ș.a.m.d. În realitate, e mult simplu, nu trebuie să fim în vreun fel!

Sportul și grija față de ceea ce mâncăm cred că ar trebui să fie tratate ca un laborator pentru grija de sine, pentru acceptare, pentru autoperfecționare, autocunoaștere, așa vor duce către a ne fi mai bine. Învăță să te cunoști, lucrează cu tine, cu zonele tale mai puțin bune, mai puține fericite sau facile.

Echilibrul ăsta cald și bunăvoința la adresa propriei persoane se pot manifesta în viața voastră dacă vă ocupați activ să îndulciți tonul propriului discurs intern.

Tratați-vă cu grijă, răbdare, înțelegere, iubire și blândețe!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”