Ciocolata la micul dejun, secretul pentru slăbirea eficientă

Află de ce e bine să consumi ciocolată la micul dejun.
Ciocolata la micul dejun, secretul pentru slăbirea eficientă
FOTO: shutterstock / Ciocolata la micul dejun, secretul pentru slăbirea eficientă
Nu cred că am auzit vreodată vreo persoană care să spună că nu iubeşte ciocolata. Şi cine zice că trebuie să ne bucurăm de ea doar în anumite momente ale zilei? Pentru iubitorii de ciocolată, veştile bune nu întârzie să apară aşadar, află că îţi poţi începe dimineţile cu acest desert minunat.
 
Oamenii de ştiinţă de la Univeritatea Syracuse din New York au realizat recent un studiu la care au luat parte 968 de oameni cu vârste cuprinse între 23 şi 98 de ani. Experimentul a demonstrate că ciocolata are un efect direct în performanţa noastră cognitivă, iar consumând-o regulat îmbunătăţeşte memoria şi  ajută la dezvoltarea gândirii abstracte. Cei care au luat parte la experiment, nu au fost nevoiţi să-şi schimbe stilul de viaţă sau să ţină anumite diete.

De ce să mănânci ciocolată la micul dejun?

În urmă cu câţiva ani, cercetătorii de la Universitatea Tel Aviv au dezvăluit că în fiecare dimineaţă consumă ciocolată. Aceştia au spus că îi ajută să se concentreze mai mult asupra lucrului şi, pe lângă faptul că foarte multe persoane spun că trebuie să renunţi la ciocolată în timpul dietei, se pare că, aceasta este cea care te ajută să scazi în greutate.
 
“Când te trezeşti dimineaţa, creierul are imediat nevoie de energie”, spune Dr. Daniela Jakubowicz, a cărei carte “The Big Breakfast Diet” a devenit bestseller. “Acesta este momentul din zi când corpul transformă mâncarea în energie. Dacă serveşti micul dejun mai târziu, corpul va fi încă alert, luând energia din mâncare sub forma grăsimilor. În felul acesta, creşti în kilograme mâncând puţin”.
 
Ciocolata nu trebuie consumată mai târziu de ora 9 dimineaţa. Conform lui Jakubowicz, persoanele care consumă carbohidraţi, proteine şi un desert cu 600 de calorii, scad mai repede în greutate decât cele care consumă doar 300 de calorii la micul dejun servit mai târziu decât trebuie.
 
Alexandra Necșoiu
Alexandra Necșoiu

ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected]

Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să ... citește mai mult
Recomandare video
Un medic avertizează: și vegetarienii pot acumula grăsime în ficat