Cele mai bune aplicaţii gratuite pentru slăbit

Dacă plănuieşti să dai jos câteva kilograme, dar ţi-e greu să îţi dai seama câte calorii consumi, există câteva aplicaţii pe smartphone care te pot ajuta în acest sens. Ele te vor ajuta să îţi faci o idee despre numărul de calorii din diferite categorii de alimente, astfel încât să mănânci responsabil şi să ajungi la greutatea dorită.
  • Publicat:
Cele mai bune aplicaţii gratuite pentru slăbit

Dacă plănuieşti să dai jos câteva kilograme, dar ţi-e greu să îţi dai seama câte calorii consumi, există câteva aplicaţii pe smartphone care te pot ajuta în acest sens.

Ele te vor ajuta să îţi faci o idee despre numărul de calorii din diferite categorii de alimente, astfel încât să mănânci responsabil şi să ajungi la greutatea dorită.
Mai mult decât atât, aceste aplicaţii îţi arată cantitatea de grăsimi, carbohidraţi, proteine, vitamine şi minerale din alimentele pe care le consumi şi aşa îţi vei contura o imagine clară privind aportul de substanţe nutritive.

Având în vedere că obezitatea are consecinţe grave asupra sănătăţii, este important să îţi menţii greutatea în limitele normale. Dieta sănătoasă şi mişcarea zilnică sunt principalele modalităţi prin care poţi scăpa de excesul ponderal. Iar aceste aplicaţii, spun studiile, te vor ajuta în acest demers. 

Cercetările arată că persoanele care utilizează o aplicaţie de slăbit pe smartphone şi urmeză un regim alimentar sănătos slăbesc mai repede decât cele care se chinuie să urmeze un regim strict, fără niciun fel de ajutor, fie el sub forma aplicaţiilor pe telefon sau a consultaţiilor la nutriţionist. 

Iată câteva aplicaţii gratuite pentru slăbit, pe care le poţi descărca în telefon!

Aplicaţii gratuite pentru slăbit pe smartphone

ActivityTracker

ActivityTracker este o aplicaţie pedometru românească gratuită pentru Android şi iPhone. Aceasta monitorizează în mod automat activitatea ta fizică zilnică, fără a consuma bateria telefonului (nu foloseşte GPS, ci procesul de mişcare din smartphone-ul tău).

ActivityTracker furnizează date referitoare la: numărul de paşi făcuţi, caloriile arse, distanţa parcursă, timpul în care am fost activi şi numărul de etaje urcate.

Pentru a te motiva să fii din ce în ce mai activ din punct de vedere fizic, aplicaţia îţi permite să fixezi un obiectiv săptămânal şi îţi prezintă o vizualizare detaliată a activităţii tale pe ore, zile, săptămâni şi chiar luni. Astfel vei fi în permanenţă la curent cu progresul realizat şi vei depune efort suplimentar pentru a-ţi atinge obiectivul.

De la lansarea sa din 2015, ActivityTracker a înregistrat peste 1 milion de downloaduri şi are peste 200.000 de utilizatori activi lunar.

Lose It! 

Este disponibilă gratuit pe Android şi iPhone. Această aplicaţie îţi monitorizează evoluţia în ceea ce priveşte dieta şi exerciţiile fizice şi îţi oferă sfaturi utile pentru slăbire, în funcţie de scopul pe care ţi l-ai propus. Utilizatorii au la dispoziţie şi un grup de suport, unde îşi pot împărtăşi experienţele cu alţi utilizatori. Foarte utilă este şi funcţia Snap It, prin care utilizatorii pot afla câte calorii are un aliment prin fotografierea acestuia. 

MyFitnessPal

Este una dintre cele mai cunoscute aplicaţii gratuite pentru slăbit. Poţi introduce un jurnal alimentar zilnic, iar aplicaţia îţi calculează câte calorii are alimentul pe care îl consumi în funcţie de gramaj. Este o aplicaţie utilă în special celor care doresc să urmeze un regim pe bază de restricţie calorică şi conţine o bază de date imensă, care cuprinde sute de mii de alimente. Deosebit de utilă este şi funcţia de scanare a codului de bare, dacă nu vrei să introduci manual numele alimentului pe care îl consumi. În prezent există peste 5 milioane de utiizatori ai acestei aplicaţii (eu sunt unul dintre ei!).

Fooducate

Aşa cum sugerează şi numele, Fooducate (traducere aproximativă – „educaţie alimentară”) se adresează celor care doresc să afle mai multe despre conţinutul alimentelor şi care vor să aleagă cele mai bune produse. Vrei să ştii ce sortiment de cereale are cel mai redus conţinut de zahăr? Aplicaţia Fooducate te va lămuri!  

Pact

Este o aplicaţie care, pe lângă faptul că te ajută să slăbeşti, te şi recompensează pentru asta, cu bani! De fiecare dată când îţi atingi scopul propus, aplicaţia transferă în contul tău o anumită sumă de bani. După cum deja bănuieşti, dacă nu reuşeşti să te ţii de treabă, aplicaţia îţi ia bani din cont. Deci ai toate motivele să îţi dai silinţa! Pentru cei lipsiţi de motivaţie, această aplicaţie poate fi o alegere bună.

Calorific

Este gratuită pentru utilizatorii de iPhone şi vin în sprijinul celor care nu prea ştiu cum arată caloriile în farfurie. Precis, aplicaţia îţi răspunde la întrebări de genul „Cum arată 200 de calorii?” prin sute de imagini cu alimente. Astfel, utilizatorii pot face alegeri alimentare mai sănătoase. Chiar dacă nu este la fel de complexă precum aplicaţiile descrise anterior, este un instrument util în procesul de slăbire, mai ales dacă duci lipsă de motivaţie. Să vezi că o gogoaşă are mai multe calorii decât un kilogram de fructe este destul de motivant, nu-i aşa?

My Food Diary

La fel ca MyFitness Pal, această aplicaţie gratuită de slăbit are o bază de date enormă cu alimente şi caloriile aferente. Pe lângă asta, aplicaţia îţi face la finalul zilei un sumar al alimentelor consumate şi îţi atrage atenţia acolo unde mai ai de lucrat. 

FatSecret

La fel ca toate aplicaţiile de mai sus, FatSecret ţine evidenţa caloriilor consumate şi a exerciţilor fizice practicate, îţi monitorizează evoluţia şi te pune în legătură cu alţi utilizatori, pentru sfaturi privind alimentaţia sănătoasă. Aplicaţia se deosebeşte prin faptul că rezultatele dietei pot fi transmise, prin intermediul unei aplicaţii-satelit gratuite, FatSecret Professional, unor specialişti în nutriţie, care pot oferi sfaturi personalizate de dietă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”